FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''najlakša borba''

Borbu Hrgović - Babić spominje i platforma koja prenosi boks: ''Želim Furyja i Joshuu, zašto bih se borio s njim?''

Filip Hrgović sve više se suočava s pitanjima o svojem boksačkom rivalu Alenu Babiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije dva dana hrvatski boksač Filip Hrgović održao je pomalo emotivnu press-konferenciju u Zagrebu, na kojoj je objasnio kako stvari funkcioniraju u boksu te se na taj način obračunao sa sve brojnijim kritikama vezanim za kvalitetu njegovih protivnika.

U prvom vikendu u prosincu, sa subote na nedjelju po našem vremenu, u Las Vegasu se Filip bori protiv još jednog takvog protivnika, ovaj put čak 178. na svijetu prema BoxRecovoj ljestvici, Scotta Alexandera.

Bit će to jedan od uvodnih mečeva na večeri koju predvodi borba prvaka WBC-ove lake kategorije između Devina Haneyja i JoJo Diaza, koju prenosi poznata streaming platforma DAZN. Upravo je za njihovu stranicu Hrgović dao izjavu u kojoj se još jednom osvrnuo na svoje planove u sljedećoj godini.

''Spreman sam za sve najveće. Tysona Furyja, Oleksandra Usika i Anthonyja Joshuu'', rekao je Hrgović.

''To su borbe koje si želim u 2022. godini i bit ću presretan ako se dogode iako nisam siguran jesu li realne'', iskren je El Animal.

DAZN-u se borba Hrgović - Babić čini kao dobra ideja

Sljedeće nas godine čeka revanš između Osika i Joshue, a možda i trilogija. Potom bi se Tyson Fury trebao boriti protiv pobjednika za ujedinjenje teškaških titula, naravno ako očekivano pobijedi svojeg sljedećeg protivnika, najvjerojatnije Dilliana Whytea.

''Ako budem morao čekati još neko vrijeme na njih, ima dosta drugih boraca u kategoriji s kojima se mogu boriti i preko kojih mogu doći u poziciju za borbe protiv Furyja ili Usika. Radi se o borcima koji su odmah ispod njih.''

No čak i DAZN prepoznaje veliki potencijal jedne druge borbe, o kojoj Hrga baš ne voli govoriti jer smatra da nije na njegovoj razini. Službena stranica DAZN-a piše kako se kroz Matchroomove večeri u Engleskoj probio Alen Babić te stekao veliku popularnost.

''Borba u Hrvatskoj ispred brojne publike bi bila veliki posao za obje strane. Želi li Hrgović uopće borbu s Babićem?'', upitao je novinar DAZN-a.

''On uživa u svojih pet minuta slave, ali zna da me ne može pobijediti. Zašto bih se s njim borio? Njegova priča o meni je samo način da iskoristi moje ime u svoje svrhe. Bila bi to jedna od mojih najlakših borbi i on to dobro zna. Želim samo velike sljedeće godine i borba s njim nije nešto što tražim'', poručio je Hrgović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider