Košarka
SPORTOVI
Košarka
Turbo start

VIDEO LeBron James i Cavsi impresivno otvorili novu sezonu, težak poraz Warriorsa

Noćas je počela nova sezona NBA lige, a svoje prve utakmice odigrali su Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi. No, nije za obje momčadi bila idealna prva večer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James upisao je 43. ‘triple-double’ u karijeri, a Kyrie Irving zabio 29 koševa u visokoj pobjedi Clevelanda nad New York Knicksima 117-88 na otvaranju nove NBA sezone. James je postigao 19 poena te dodao 11 skokova i čak 14 asistencija pred oduševljenom publikom u Quicken Loans Areni, koja je od svečanosti prije početka utakmice bila na nogama.

Irving je odigrao maestralnu treću četvrtinu zabivši 19 poena, a Cleveland je serijom 20-4 otišao na nedostižnih 74-53. Inače su Cavsi treću dionicu dobili s 15 razlike (34-19). Svoju večer imao je i Kevin Love, koji je ubacio 23 poena i uhvatio 12 skokova.

Carmelo Anthony predvodio je Knickse s 19 poena, a Derrick Rose, koji je propustio dobar dio predsezone, ubacio je 17 koševa u prvoj službenoj utakmici u dresu New Yorka.

Ne tako dobro otvaranje sezone imali su glavni favoriti Golden State Warriorsi, koji su teško stradali kod kuće od San Antonio Spursa. Popovichevi igrači zagospodarili su terenom od prve četvrtine i više nisu ispuštali prednost.

Spursi pokvarili debi Kevina Duranta

Kawhi Leonard zabio je rekord karijere 35 koševa, a Spursi su na impresivan način pokvarili debi Kevina Duranta te na kraju slavili s 129-100. Odličan je bio i LaMarcus Aldridge, koji je dodao 26 koševa i 14 skokova.

Durant je završio utakmicu s 27 koševa i deset skokova, a prošlosezonski MVP lige Curry ubacio je 26 poena, al i imao skromnih 3/10 iza linije za tri poena. Warriorsi su tako nakon prošlogodišnjeg povijesnog starta od 24-0, pokleknuli već na prvoj prepreci.

U trećoj utakmici večeri igrali su Portland i Utah, a sjajni bekovski dvojac Blazersa donio je pobjedu 113-104. Posebno ‘vruć’ bio je Damien Lillard, koji je eksplodirao zabivši 39 koševa produživši niz Portlanda kod kuće na 16 utakmica bez poraza na startu sezone. C.J. McCollum je dodao 25 koševa, od kojih su neki bili u ključnim momentima utakmice.

Kod Utahe je najbolji bio veteran Joe Johnson, koji je u u debiju za svoju novu momčad upisao 29 poena, dok je Rodney Hood nadodao 26 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider