Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo je i pomalo žalosno

Aco Petrović jednom rečenicom razotkrio svu (tužnu) realnost hrvatske košarke

Hrvatski košarkaši nisu uspjeli niti doći do finala olimpijskih kvalifikacija u Spaladium Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekako je sve bilo preodređeno za finale olimpijskih kvalifikacija u Spaladium Areni igraju Hrvatska i Brazil, ali umjesto naše reprezentacije u završni meč za plasman u Tokio otišla je Njemačka.

Imali su izabranici Veljka Mršića u polufinalnoj utakmici i 10 poena viška, ali Nijemci se nisu predavali i uspjeli su izvesti preokret. Novi je to šokantni trenutak za hrvatsku košarku, a nažalost, bilo ih je u proteklim godinama koliko hoćete...

Žalost loptanja pod obručima bio bi najprimjereniji opis cijele ove priče koju je tako precizno i tako bolno opisao Aleksandar Petrović, bivši hrvatski izbornik koji je u Split došao kao izbornik Brazila i još ga samo jedna pobjeda dijeli od prolaza na Olimpijske igre.

"Moja namjera je bila izgubiti prvu utakmicu od Hrvatske, ali nisam mogao jer je Hrvatska bila baš loša", izjavio je Aco za Sportklub.

Rekao je malo, a rekao je sve... Podsjećamo, Hrvatska, Brazil i Tunis su bili smješteni u jednu skupinu u Splitu, a Njemačka, Meksiko i Rusija u drugu. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine išle su u polufinale.

gol expired Sjajna partija Bogdanovića nije bila dovoljna, svladale ga emocije na kraju utakmice "Ma što mi čestitate..." divider

Budući da su Brazil i Hrvatska bili veliki favoriti za plasman u finale, Aco je imao plan pustiti prvu utakmicu našima kako bi im dao lažno samopouzdanje zbog čega bi mogao lakše pripremati finalnu utakmicu.

No, umjesto Hrvatske, sad će se Aco morati pozabaviti Njemačkom...

Finale se igra u nedjelju s početkom u 19:30.

gol expired Raspad Hrvatske u dramatičnoj završnici utakmici: Košarkaši prosuli veliku prednost i ostali bez Olimpijskih igara divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider