Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ORŠIĆ NIJE OTPISAN

Ovo je Hrvatska za Ligu nacija: Dalić objavio popis Vatrenih, jedno novo ime!

Liga nacija stigla je do Final Foura, gdje će Hrvatska protiv Nizozemske tražiti finale.

Zlatko Dalić objavio popis (Foto: Boris Kovačev/Cropix)

Tri tjedna dijeli nas do završnog turnira Lige nacija, na kojem će se 14. lipnja u Rotterdamu Hrvatska i Nizozemska boriti za veliko finale. U drugom polufinalu UEFA Nations League Finals 2023 igraju dan kasnije Španjolska i Italija.

Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu (20:45), a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15 sati u Enschedeu. Sve četiri utakmice izravno prenose Nova TV i gol.hr.

Nakon što je prošlog tjedna širi popis objavio izbornik Nizozemske Ronald Koeman, u ponedjeljak je popis objavio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Beljo novo ime, jedan će morati otpasti

Izbornik Dalić pozvao je 24 igrača uz sedam pretpoziva, a do 5. lipnja u 23:59 UEFA-i će biti poslana završna lista od 23 igrača.

Marcelo Brozović s Interom igra finale Lige prvaka 10. lipnja, pa će se reprezentaciji priključiti nakon toga. Reprezentacija se okuplja 5. lipnja te će pripreme odraditi u Rijeci, a 12. lipnja putuje u Rotterdam.

"Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru - uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo tijekom ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini", naglasio je izbornik Dalić.

Oršiću ostaje nada

"Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina, što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest", poručio je Dalić.

Popis za završnicu Lige nacija

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa, Dion Drena Beljo

Pretpozivi: Josip Brekalo, Mislav Oršić, Duje Ćaleta-Car, Filip Uremović, Ivo Grbić, Nikola Moro, Matija Frigan

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider