Automoto
SPORTOVI
Automoto
pogledajte snimku

VIDEO: Svjetski prvak u reliju razbio auto u Zagrebu sudarivši se s osobnim automobilom, nesporazum s policijom!

Sebastian Ogier doživio je prometnu nesreću na Aveniji Dubrovnik u Zagrebu.

Pomalo nesvakidašnju scenu vidjeli su jutros Zagrepčani na Aveniji Dubrovnik. Sedmerostruki svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastian Ogier sudjelovao je u prometnoj nesreći.

Prema onome što se može vidjeti iz snimke, Ogier je iz srednje trake htio skrenuti u desnu ili čak, kako se čini, doći na autobusnu stanicu zbog čega je naglo usporio. Osobni automobil dolazio je većom brzinom u desnoj traci i zabio se u Ogiera nakon čega je odbačen u jedan prometni znak.

Tamo su se nalazili mnogobrojni znatiželjnici pa je cijeli incident snimljen.

Iz Toyote su javili kako je sve u redu s Ogierom i njegovim suvozačem. Nesreća se dogodila rano jutros prije prilikom odlaska na Medvednicu gdje se održavao brzinski ispit uoči kojeg je Francuz bio vodeći.

''Seb i Julien su sudjelovali u manjoj prometnoj nesreći. Njihov Yaris WRC je mogao nastaviti s utrkama i srećom nitko nije ozlijeđen.''

Policajac ga jedva izbjegao

Nesporazum s policijom

Također, u novoj snimci vidimo kako netko iz organizacije rješava situaciju s prometnom policijom dok Ogier objašnjava kako mora stići na utrku.

U tom trenutku jedan od policajaca staje ispred Ogierovog automobila, no svjetskom prvaku se žurilo na nastavak relija pa ga je ovaj jedva izbjegao.

No nakon toga se ne čini da policija reagira kao da je riječ o bijegu već nesporazumu. Vidjet ćemo što će reći policija u svom izvještaju koji su najavili.

U međuvremenu oglasio se Sindikat policijskih službenika preko društvenih mreža.

"Nevjerojatno i jako nas zanima što će poduzeti PU zagrebačka u konkretnom slučaju radi zaštite policijskog službenika kojeg je 'profesionalni' vozač pokušao pregaziti⁉️ Prema našim saznanjima za sada nije poduzeto ništa pa možda nakon ove objave i medija, kako to inače biva u Lijepoj našoj, nešto se i poduzme, a ako ne neka se kolega javi Sindikatu i mi ćemo stati iza policajca i poduzeti sve što je potrebno, ako to služba ne želi iako ju na to obvezuje službena dužnost", stoji u objavi. 

Inače, posljednji dan Croatia Rallyja, treće utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, krenuo je 17. brzinskim ispitom Bliznec - Pila (25.2 km), a vodstvo je preuzeo Velšanin Elfyn Evans (Toyota), dok je aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) pao na drugo mjesto.

Evans je bio najbrži na 17. i 18. brzincu i za +9.7 sekundi je nadmašio Ogiera, a Neuville je pridobio +4.8 sekunde. Sada vodeći Elfyn Evans ima +2.8 sekundi prednosti pred Ogierom, a trećeplasirani Thierry Neuville zaostaje 8.4 sekunde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider