Automoto
SPORTOVI
Automoto
Policajac nije znao

Što se točno dogodilo s Ogierovom nesrećom u Zagrebu? Donosimo objašnjenje

Čini se da francuski vozač nije pobjegao s mjesta nesreće, već je došlo do nesporazuma s policijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U rano nedjeljno jutro svjedočili smo nesvakidašnjoj prometnoj nesreći na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik u kojoj je sudjelovao sedmerostruki svjetski reli prvak Sebastien Ogier.

Prema snimkama s mjesta nesreće, Ogier je iz srednje trake htio skrenuti u desnu ili čak, kako se čini, doći na autobusnu stanicu zbog čega je naglo usporio. Vjerojatno je na autobusnoj stanici htio provjeriti tlak u gumama, što zna biti uobičajena praksa vozača prije početka utrke.

U tom trenutku na njega je naletio automobil koji se velikom brzinom kretao u desnoj traci, zabio se u Ogiera, nakon čega su obojica završila na ugibalištu autobusne stranice. Srećom, nitko nije bio ozlijeđen.

Nesporazum s policajcem 

Nekoliko minuta nakon toga, nastala je nova snimka na kojoj se vidi kako jedan policajac staje ispred automobila francuskog vozača, pokušavajući spriječiti njegov odlazak s mjesta nesreće. Francuski vozač ga jedva izbjegava i u žurbi odlazi na početak natjecanja.

No, što se ustvari jutros dogodilo na zagrebačkoj aveniji?

Nakon što je momčad francuskog vozača saznala za prometnu nezgodu, na mjestu prometne nesreće pojavio se njihov predstavnik koji je u suradnji s organizatorima dogovorio da Ogier može napustiti mjesto prometne nesreće i otići na početak natjecanja.

Sebastian Ogier VIDEO: Svjetski prvak u reliju razbio auto u Zagrebu sudarivši se s osobnim automobilom, nesporazum s policijom! divider

Policija je mogla zadržati francuskog vozača, ali ga nisu željeli isključiti iz prometa i onemogućiti mu nastavak natjecanja, već je dogovoreno da će nakon utrke biti ispitan o okolonostima prometne nesreće.

Nažalost, zbog nesporazuma s jednim policijskim službenikom, nastala je nemila scena u kojoj je francuski vozač jedva izbjegao policajca i u žurbi otišao na početak natjecanja na zagrebačko Sljeme.

Srećom, sve se dobro završilo za Ogiera koji je kasnije slavio na Croatia Rallyju i policijskog službenika.

Prometne nesreće reli vozača nisu neuobičajena pojava

Uobičajeno je da vozači na svim reli natjecanjima koriste javne prometnice kako bi došli do mjesta održavanja brzinskih ispita, ali to znači da se i moraju pridržavati prometnih propisa države u kojoj nastupaju.

To znači da bi policija mogla kazniti francuskog vozača za prometni prekršaj, dok bi njegovo autooosiguranje trebalo pokriti svu štetu na oba automobila. Naravno, nakon što se ispuni već uobičajeno europsko izvješće o prometnoj nesreći.

Za kraj dodajmo kako je francuski vozač pozvao vozača osobnog automobila na večeru, kako bi izgladili nesporazum. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider