Automoto
SPORTOVI
Automoto
"Manjak poštovanja"

Verstappen se javio iz bolnice pa napao Hamiltona: "Dok sam ja bio u bolnici, on je slavio..."

Utrku za VN Velike Britanije obilježio je sudar Hamiltona i Verstappena, koji je završio u bolnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski vozač Max Verstappen oglasio se na svojim društvenim mrežama nakon sudara s Lewisom Hamiltonom u kojem je izvukao deblji kraj.

Zbog posljedica sudara Verstappen je završio u bolnici na liječničkom pregledu. 

Iako se nizozemski vozač uspio othrvati Hamiltonovu pritisku, do kontakta je došlo u jednom zavoju. Hamilton je ugurao svoj prednji lijevi kotač na mjesto gdje je bio Verstappenov stražnji desni kotač pa se vozač Red Bulla izvrtio i udario u ogradu velikom brzinom, prenosi Sportklub.

Ograda je bila u potpunosti uništena, a Verstappen je, na svu sreću, uspio izaći iz bolida bez većih problema. No nakon posjeta liječničkom centru poslan je u bolnicu na nužne preglede.

Sudar možete vidjeti ovdje.

"Prije svega, drago mi je što sam dobro. Bio je to prilično jak udarac, ali osjećam se bolje. Očito, jako sam razočaran što sam izbačen na ovakav način. Kazna koju su mu dali nam ne pomaže na bilo koji način i nije pravedna za ovako opasan potez koji je Lewis napravio na stazi", rekao je pa dodao:

"Gledajući slavlje nakon utrke dok sam ja i dalje bio u bolnici, smatram da je to manjak poštovanja i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje", zaključio je nizozemski vozač.

Hamilton je ovom pobjedom smanjio Verstappenovu prednost s 33 na osam bodova, dok je Mercedes srezao Red Bullovu prednost na samo četiri boda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider