Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kostelić pohvalio

FOTO Sjajna atmosfera na Sljemenu: Više od 15.000 gledatelja!

Utrku muškog slaloma za Svjetski skijaški kup na Sljemenu je pratilo više od 15 tisuća ljudi.

Među gledateljima je bio i premijer Zoran Milanović u društvu zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek i ministra zdravstva Siniše Varge, te brojnih drugih uglednih osoba iz političkog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i javnog života Hrvatske.

Premijer Milanović nije želio davati izjave za medije, a predsjednik Ivo Josipović, iako najavljen, nije se pojavio do početka utrke.

Početak uz minutu šutnje

Uoči početka utrke održana je minuta šutnje za dvojicu američkih skijaša koji su u ponedjeljak poginuli u lavini u Austriji, američka zastava u ciljnoj ravnini spuštena je na pola koplja, a američki skijaši oko ruku nosili su crne trake u znak žalosti.

Utrka muškog slaloma prenošena je u okviru Eurovizije u 25 zemalja, te na Eurosportu Europa i Azija. Utrku prati 538 akreditiranih novinara i fotoreportera od kojih 203 strana.

'Najbolja publika'

Gledatelji su zdušno bodrili sve skijaše, a najviše naravno hrvatske, među kojima posebice Ivicu Kostelića i Filipa Zubčića, koji su jedini od šestorice naših predstavnika uspjeli izboriti drugu vožnju.

Na atmosferu i publiku se osvrnuo i Ivica Kostelić: "Kao i uvijek, najbolja! Naša publika je fer, navijaju za sve skijaše. Austrijanaca bude 45.000, ali navijaju samo za svoje", istaknuo je Ivica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider