Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Glavni igrač i prva zvijezda

Domagoj Duvnjak - neprikosnoveni vođa hrvatske rukometne reprezentacije

Uoči Europskog prvenstva u Poljskoj nije upitno tko je prva violina hrvatske reprezentacije.

I na aktualnoj velikoj smotri - Europskom prvenstvu u Poljskoj - hrvatska rukometna reprezentacija bit će predvođena Domagojem Duvnjakom.

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša niz godina je u našoj reprezentaciji najbolji igrač, glavna zvijezda i motor koji se, doduše, nerijetko znao 'pokvariti' tijekom turnira uslijed silne premorenosti kao neizbježne posljedice igranja u najjačoj ligi svijeta, na najvišoj razini.

Bez zlata s reprezentacijom

Domagoj Duvnjak i na ove pripreme priključio se naknadno zbog obveza u Bundesligi gdje njegov Kiel drži drugo mjesto nakon 20 od 38 kola, s dva boda manje u odnosu na vodeći Rhein-Neckar Löwen.

S reprezentacijom Duvnjak nema nijedno zlato, po tri srebra i bronce su u njegovoj kolekciji medalja i karijeri koja je već sad izuzetna, a najbolje godine tek su pred njim (1. lipnja će proslaviti 28. rođendan).

Duvnjak se rukometom počeo baviti u rodnom Đakovu, gdje je debitirao s 16 godina za RK Đakovo. Kao 18-godišnjak 2006. prelazi u RK Zagreb (današnji PPD Zagreb) označavan kao legitimni nasljednik Ivana Balića.

HSV srušio rekord da ga dovede

Poslije tri godine Zagreba bilo je vrijeme za novi korak, odlazak u HSV koji ga je učinio najskupljim rukometašem u povijesti plativši odštetu Zagrebu od 1.1 milijun eura.

Tijekom igara za Hamburg doživio je najveća priznanja i osvojio najvažniji trofej u klupskoj karijeri - rukometnu Ligu prvaka u sezoni 2012./2013. Iz Zagreba je otišao s po tri osvojena Prvenstva i Kupa Hrvatske da bi u Hamburgu prije osvajanja LP-a bio prvak Njemačke (2011.), pobjednik Kupa (2010.) te dvostruki osvajač Superkupa (2009. i 2010.).

Neka opet bude u Dream Teamu EP-a

Čitav niz respektabilnih igračkih priznanja počeo je s mjestom u momčadi sezone 2010./2011. u Bundesligi, a nastavio se s istim priznanjem za SP u Španjolskoj 2013. Iste godine proglašen je najboljim igračem Bundeslige te najboljim svjetskim rukometašem.

Na zadnjoj europskoj smotri, održanoj u Danskoj prije dvije godine, Duvnjak je uvršten u idealnu momčad turnira. Neka tako bude i na Europskom prvenstvu u Poljskoj - to bi značilo da je Hrvatska otišla daleko, do borbe za medalje.

Domagoj Duvnjak - biografija:

ROĐENJE: 1. lipnja 1988. u Đakovu

VISINA: 197cm

TEŽINA: 99kg

POZICIJA U MOMČADI: Srednji vanjski

TRENUTNI KLUB: THW Kiel

PRIJAŠNJI KLUBOVI: RK Đakovo, RK Zagreb, HSV Hamburg

NAJVEĆI USPJESI: najbolji rukometaš svijeta 2013., osvajač Lige prvaka 2013., bronca na Olimpijskim igrama 2012., srebro na SP-u 2009. te EP-ima 2008. i 2010., bronca na SP-u 2013. i EP-u 2012.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider