Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real protiv Rome

Ždrijeb LP-a donio spektakle: Mandžo na Bayern, Barca na Arsenal, Chelsea opet na PSG!

U Nyonu je održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka koja je na rasporedu u veljači sljedeće godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj rundi nokaut faze Lige prvaka gledat ćemo u veljači neke spektakularne dvoboje. Kuglice su na ždrijebu u Nyonu spojile Juventus i Bayern, Arsenal i Barcelonu, PSG i Chelsea! Zvučan par je i onaj Roma - Real Madrid, dok su nešto slabiji PSV i Atletico, Dinamo Kijev i Man City, a najslabiji je Gent  - Wolfsburg.

Pobjednici skupina na ždrijebu su bili nositelji te će prvu utakmicu osmine finala igrati u gostima, dok će u uzvratu tjedan kasnije biti domaćini.

Mario Mandžukić, koji je posljednjih tjedana u onoj formi kakvu želimo, imat će priliku pokazati svom bivšem klubu Bayernu kako je još uvijek napadač iz vrha europskog nogometa. U šest zadnjih utakmica između Bayerna i Juventusa Bavarci su samo jednu izgubili, a slavili su u posljednje tri. Treba reći i kako je Bayern jedan od favorita za naslov, dok je prošlogodišnji finalist Juve u nešto slabijoj formi nego prošle sezone.

Sudbina opet spojila Chelsea i PSG

I treću godinu zaredom ždrijeb je u nokaut fazi spojio Chelsea i PSG. Francuzi su prošle godine izbacili momčad Josea Mourinha također u osmini finala zbog gola u gostima. Na jednak način je Chelsea izbacio PSG u četvrtfinalu Lige prvaka pretprošle sezone. Ovo će definitivno biti 'vrući' par, upravo zbog događanja iz prošle dvije sezone.

Arsenal je pobijedio u samo jednoj utakmici Lige prvaka od sedam koliko je ukupno igrao protiv Barcelone. Alexis Sanchez imat će poseban motiv dokazati se protiv europskog prvaka i svog bivšeg kluba. Leo Messi je pak 2010. godine zabio Arsenalu četiri pogotka u jednom susretu, a jedino je više, u utakmicama Lige prvaka, zabio Bayeru (5). U četiri utakmice protiv Arsenala Messi je postigao šest pogodaka.

U sezoni 2010/2011 Barcelona i Arsenal sudarili su se u istoj fazi natjecanja i tada su Katalonci prošli s ukupnim rezultatom 4:3 (1:2, 3:1).

Roma je u posljednje vrijeme u jako lošoj formi. Nisu slavili četiri kola zaredom u Serie A, a od Barce su primili šest komada u skupini. Zato će neki reći kako je Real imao i sreće u ždrijebu. Zanimljivo, u jedinom okršaju Reala i Rome u ovoj fazi Lige prvaka prošla je Roma u sezoni 2007./2008.

Ruke trljaju u Manchesteru jer City je izvukao Dinamo iz Kijeva. Neizvjesno će biti u dvobojima Zenita i Benfice, dok je najslabiji par onaj njemačko-belgijski. Wolfsburg je bio sretni dobitnik osmine finala, ali Gent može do nove senzacije.

Prve utakmice osmine finala igraju se 16., 17., 23. i 24. veljače, dok su uzvrati 8., 9., 15. i 16. ožujka 2016. godine. Ždrijeb četvrtfinala na rasporedu je 18. ožujka. Veliko finale je 28. svibnja na San Siru u Milanu.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Gent - Wolfsburg

Roma - Real Madrid

PSG - Chelsea

Arsenal - Barcelona

Juventus - Bayern

PSV - Atletico Madrid

Benfica - Zenit

Dinamo Kijev - Manchester City

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider