Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi i klanovi

VIDEO Prostački ispad Ronalda: Opet nije sretan, nisu ni navijači

Pojavila se nova snimka na kojoj se vidi Ronaldov verbalni okršaj s navijačima Reala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok su Luka Modrić, Marcelo i Sergio Ramos blagdanski odmor započeli večerom s legendama Real Madrida - Raulom, Chendom, Luisom Figom i Fernandom Morientesom, a što je As popratio retoričkim pitanjem: „Sprema li se novi Real?“, najveća zvijezda „kraljevskog kluba“ Cristiano Ronaldo televizijskim kamerama otvorio je vrata svoje luksuzne vile u Madridu prije no što privatnim mlažnjakom pohita u Maroko dobrom prijatelju Badru Hariju, kod kojeg se, prema informacijama portugalskih medija, navodno sastaje s novom djevojkom, izvjesnom Melanie Martins, manekenkom i bivšom Miss Universe Portugala.

Ronaldo na odmor odlazi ne baš sasvim zadovoljan i sretan. To sugeriraju događanja na kontroverznoj utakmici s Rayo Vallecanom u prošlom kolu Primere. Utakmica je ostavila neke dugačke repove – od suđenja koje je trener Raya nazvao sramotnim i grotesknim, pa je zbog toga protiv njega pokrenut disciplinski postupak, neumjesnog „iživljavanja“ igrača Reala protiv brojčano slabijeg suparnika, što zacijelo ne priliči nekoć gospodskom klubu koji se diči titulom „najvećeg“, pa do reakcija madridske publike koja je uoči utakmice isfućkala trenera Rafaela Beniteza i tražila ostavku predsjednika Florentina Pereza, a nakon što je Rayo poveo 2:1, „porciju“ zvižduka i žestokog negodovanja dobile su i zvijezde Reala, a među njima i ona najveća - Cristiano Ronaldo.

Kamere su isprva uhvatile Portugalca kako sa kiselim smiješkom na licu odgovara razjarenoj publici njišući kažiprstom, a dan kasnije pojavile su se snimke na kojima se s usana jasno može iščitati i prostačka poruka „a tomar por culo...“ Nećemo prevoditi, prilično je jasno što je pjesnik htio reći.

Jasno da je Ronaldova gesta još jače razjarila pobješnjele navijače. Iako je Real na kraju zabio deset golova, a Ronaldo se dvaput upisao u listu strijelaca, portugalska superzvijezda napustila je travnjak kamena lica, bez smješka i bilo kakve mimike. Ronaldo je izgledao i tužno i ljutito, čini se da opet nije sretan u Madridu.

Jesu li razlog loši rezultati Reala i posljedično logički izljev bijesa navijača ili je u pitanju napeti odnos s trenerom te sve destruktivnija atmosfera u svlačionici, koja se, čini se, ponovno podijelila na klanove, što sugerira separirajuća večera s početka teksta te verbalni okršaj Modrića i Pepa uoči utakmice, teško je procijeniti, ali čini se da je sve po malo utjecalo na Ronaldovo raspoloženje.

Iz Madrida dolaze informacije kako je Ronaldo ponovno nezadovoljan potporom kluba, smatra da ga se dovoljno ne štiti pred navijačima i javnošću, što je priča koja se ponavlja iz sezonu u sezonu. Zna se da Ronaldo obožava kada ga se mazi i pazi, da ima nezasitni ego i ne libi se to pokazati na javnoj sceni.

To je i ovaj put pokazao. Navijači su mu fućkali kao i ostatku momčadi, a on im je uzvratio na svoj način. Kada se pogleda statistika, moglo bi se zaključiti da je Ronaldo na svojoj uobičajenoj visokoj razini – postigao je 23 u 22 utakmice, 12 u prvenstvu i 11 u Ligi prvaka, što je rekord grupne faze natjecanja, no nedovoljno raščlanjena statistika često vara.

Debelu većinu golova zabio je na istim utakmicama, koje je Real dobio s visokom razlikom, a tamo gdje se lomio rezultat, nigdje ga nije bilo. Realove navijače, jasno, najviše peče loša igra njihove momčadi i visoki poraz u derbiju s Barcelonom, koja je protutnjala kroz Madrida s „četiri laka komada“.

Loš učinak Ronalda u izjednačenim utakmicama vjerojatno je i glavni razlog zašto Real zaostaje za Barcelonom pet bodova u prvenstvu. Vjerojatno je toga svjestan i sam Ronaldo, ali isto tako mu enormna taština vjerojatno ne dopušta da to prizna pa svaku kritiku i negodovanje navijača prihvaća tako kapriciozno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider