Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hrvatska nema alibi: Ako ne može izbaciti Island, nema što raditi u Brazilu!

Tko god igrao u prvoj postavi, Hrvatska ne bi smjela izgubiti, a ako ipak izgubi i na kraju ne prođe na Svjetsko prvenstvo, nikome ne treba biti previše žao…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI ISLAND - HRVATSKA

Udarna postava Nike Kovača za prvi dvoboj s Islandom još uvijek je pod velom tajne. I dalje je postoji nekoliko nepoznanica, međutim, u kojoj god postavi hrvatska reprezentaciji zaigra, bit će veliki favorit.

>> Kovač otkrio u Reykjaviku: Olić igra ako bude na 100 posto

>> FOTO Uz snijeg i hladnoću: Hrvatska odradila trening na Islandu

Tržišna vrijednost igrača dovoljno govori: cijela islandska momčad ne vrijedi koliko Luka Modrić ili Mario Mandžukić. Islanđani u prvoj postavi imaju igrača koji igra u trećoj engleskoj ligi. Kada znamo taj podatak, postavlja se pitanje ima li smisla razglabati o tome tko će u Kovačevoj postavi igrati lijevog bočnog ili desno krilo?

Tko god igrao, Hrvatska ne bi smjela izgubiti, a ako ipak izgubi i na kraju ne prođe na Svjetsko prvenstvo, nikome ne treba biti previše žao. Jer, što će takva reprezentacija na smotri najboljih? Hrvatska momčad nema alibi. Ako ne ode na SP, ni vjetar, ni snijeg, ni sva čuda prirode ne bi Kovačevu vrstu opravdala.

Alibija nema

Da je kojim slučajem Hrvatska izvukla Francusku i ispala u dvije tijesne utakmice, uvijek bi netko mogao reći kako nije bilo sreće sa ždrijebom, jer, eto, da smo izvukli nekog od preostale tri reprezentacije, sigurno bi prošli dalje. Boljeg ždrijeba od Islanda nije bilo. Stoga nema ni alibija.

Koji bi vas rezultat zadovoljio na Islandu?

Ukupno glasova:

A priča da se protivnika ne smije podcijeniti, otrcana je kao stolnjaci u socrealističkim restoranima. Znate one karirane s tragovima ugašenih opušaka na kojima se kočopere plastične pepeljare. Kome još u današnjem nogometu treba govoriti da ne smije podcijeniti protivnika i da se treba maksimalno truditi? To se valjda podrazumijeva kod profesionalaca koji zarađuju milijune eura.

Maksimalna podrška

Uostalom, valjda bi reprezentativcima trebalo biti najviše stalo da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Navijači niti igraju, a niti primaju premije. Kod navijača nema nikakvog interesa, postoji samo želja, ljubav i trošak, ako se odluče za odlazak na utakmicu. Bez obzira na svađe i prepucavanja koja traju s vodstvom HNS-a, uvjereni smo da nema Hrvata koji u dubini duše ne bi želio vidjeti hrvatsku reprezentaciju na SP-u.

U tom smislu ne treba sumnjati da će reprezentacija na čelu s novim izbornikom, kojeg je javnost fantastično prihvatila, imati maksimalnu podršku navijača. Na igračima je da daju svoje na terenu. Ako budu odigrali u skladu sa svojim mogućnostima, vjerujemo da neće biti nikakvih problema. U suprotnom nisu ni zaslužili vidjeti Maracanu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider