Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a Real osnovali - katalonci

VIDEO Real zabranio svom vrataru da odgovori na katalonskom

Bit će ovo tjedan visokih tenzija u španjolskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostalo je još jedno jedino kolo u Primeri, a prvak nije poznat. Nakon kiksa Atletica u utrci su ostali najveći rivali Barcelona i Real Madrid koje dijeli bod. Jasno je da će onaj koji kiksa ostati bez naslov s time da će veći gubitnik biti Barcelona koja je imala sve u svojim rukama.

Španjolski tisak već nagađa tko će kome 'smjestiti' uoči zadnjeg kola u kojem Barca mora na gostovanje na jug, u Andaluziju. Sreća za aktualnog prvaka je što je Granada osigurala ostanak u ligi. Real će pak na zapad, u Galiciju kod Deportiva.

Nakon domaće pobjede nad Valencijom dogodila se jedna zanimljivost koju su posebno napuhali mediji u 'neposlušnoj' Kataloniji. Kiko Casilla mijenjao je ozlijeđenog Keylora Navasa, a nakon utakmice je odgovarao na pitanja novinara u tzv. mix zoni.

Casilla je rođeni Katalonac koji je u Madrid stigao iz Espanyola. U biti, vratio se u Real gdje je igrao za C i B momčad stigavši kao nadareni dječak. Kada je sletjelo pitanje novinara Radio Catalunye, ovaj se začudio jer je bilo na katalonskom jeziku. Odmah je pogledao nekoga iz Realova PR tima koji je zabranio odgovor na katalonskom.

Mnogi su se odmah digli na noge zbog ove cenzure. Možda su u Realu procijenili kako bi to bila provokacija u završnici sezone, no navodno je Casilla ipak za jedan drugi medij te večeri razgovarao na jeziku iz svoje službeno autonomne zajednice.

Neki su u kritikama otišli toliko daleko i Realu opet izvukli činjenicu što su danas kraljevski klub prije 104 godine osnovala dva brata, Juan i Carles Padros Rubio, Katalonci rođeni u – Barceloni. Braća Padros bila su ujedno i prva dva predsjednika kluba, prethodnici slavnog Santiaga Bernabeua i danas Florentina Pereza.

Zanimljivo, drugi veliki madridski klub Atletico osnovali su Baski. Studenti su u Madridu htjeli imati svoj Athletic Bilbao, pa su mu nadjenuli isto ime i izabrali iste dresove. Barcu je pak osnovao Švicarac..

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider