Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osjeća se izdanim

Mourinho nakon novog poraza hvalio sebe i i obrušio se (opet) na svoje igrače

Aktualni engleski prvak Chelsea još je jednom jako razočarao svoje navijače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško je vjerovati ono što se događa u Premierligi. Aktualni prvak Chelsea nakon 16 odigranih kola ima tek 15 osvojenih bodova, u prosjeku niti jedan cijeli po utakmici! Čak devet poraza doživjela je momčad Josea Mourinha, a posljednji protiv Leicester Cityja, najvećeg i najugodnijeg iznenađenja među najboljim ligama Europe.

Leicester je prva momčad Engleske i ima nevjerojatnih 20 bodova prednosti ispred prvaka Chelseaja. Iako do kraja prvenstva ima još jako puno, ove se navedene brojke čine nestvarne. I one pozitivne Leicesterove i ove izrazito negativne Chelseajeve.

Lisice su goste iz Londona dočekale furioznom igrom, a dvojac Mahrez – Vardy zasjenio je sve do jedne zvijezde lige. Hazard, Sanchez, Aguero, Rooney, Silva, De Bruyne, Costa…ma tko ste vi, rekli bi Englezi. Chelsea je potopljen još jednom, a Jose Mourinho ovaj put za poraz nije optužio suce. No, to ne znači da nije našao 'urotnike'…

''Oni su zaslužili pobjedu jer su bili bolji sat vremena, a mi možda pola sata. Golove koje smo primili nikako ne mogu prihvatiti. Da Vardy i Mahrez onako zabiju, to je neprihvatljivo.''

Mourinho se osjeća izdanim

Chelsea je 16. na ljestvici i dijeli ga bod od zone ispadanja.

''Svi znaju za moje najbolje kvalitete, da mogu pročitati protivnika i pripremiti igru. Ali, osjećam se kao da su igrači izdali moj rad. Teško je pobjeđivati kad neki ne igraju na svom najboljem nivou, to svi vide. Pogotovo oni igrači na najvažnijim pozicijama. Prošle sam godine uspio podići ove igrače na razinu koja je iznad njihovih objektivnih mogućnosti'', oprao je neke igrače Portugalac.

Nakon ovakvih izjava teško da će od njih dobiti više u nastavku sezone. Tijekom sezone mijenjao je raspoloženja prema igračima. Prvo ih je kudio, pa kad to nije upalilo počeo ih je hvaliti i za poraze optuživati sve oko sebe. Ni to nije uspjelo, jer momčad se nije probudila. Sada su pred njima dvije domaće utakmice i ako ne padnu Sunderland i Watford, Mourinho bi mogao letjeti iz kluba.

''Nadam se da me gospodin Abramovič neće otpustiti jer želim i dalje voditi Chelsea'', poručio je Jose, ali ruskom je oligarhu lakše promijeniti njega nego pola momčadi iako bi ga taj otkaz stajao 50 milijuna eura.

Najveća zvijezda Eden Hazard protiv Lisica se praktički sama zamijenila u prvom poluvremenu. Jedan naizgled bezazlen start Vardyja ostavio je Belgijanca u bolovima. Mourinho ga je zamolio da se pokuša vratiti, a ovaj je odustao nakon nekoliko koraka i sam otišao u svlačionicu. Čini se kako je između njih dvojice puklo do kraja…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider