Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbuna u Madridu

Ljutiti Ramos želi u redove najvećeg Realovog 'krvnika', Perez traži sumanute novce

Sergio Ramos odlučan je napustiti Real Madrid, piše španjolska Marca.

Iako se posljednjih dana spekuliralo kako bi Ramos mogao povući odluku o odlasku iz Reala, Marca iz izvora bliskih igraču saznaje da Andalužanin nema namjeru promijeniti mišljenje.

Nova afera u Realu: Ronaldo i Ramos bjesnjeli, Modrić postavio ultimatum

Incident na pregovorima Reala i zvijezda Juvea: Pogba naprosto 'poludio'

Već mjesecima se spekulira kako Ramos traži povećanje godišnje plaće sa šest na deset milijuna eura neto, što je za Real u bruto iznosu izdatak od 20 milijuna eura, te da je to ključno pitanje u prijeporima između prvog dokapetana i predsjednika Reala Florentina Pereza.

Plaća nije glavni razlog?

Međutim, Ramos preko svojih emisara šalje poruku kako financije nemaju nikakve veze s njegovom željom za odlaskom sa Santiaga Bernabeua. Navodno je glavni razlog razilaženje i sukobi s Perezom oko sasvim drugih pitanja. Ramos je razočaran odnosom kluba prema njemu. Smatra da je njegov imidž nepovratno uzdrman medijskom kampanjom koja je pokrenuta protiv njega od strane kluba i ne želi da mu se dogode neugodnosti koje su se događale Ikeru Casillasu u posljednje dvije-tri sezone, kada je kapetan Reala došao na udar jednog dijela navijača.

Ramos je uvjeren kako mu je načinjena tolika šteta da je najbolje da napusti Bernabeu, iako mnogi još uvijek misle kako je to sve predstava ne bi li izvukao što više novca od kluba. Teško je reći što je u svemu istina, jer činjenica je da Ramos nije zanijekao da je tražio značajno povećanje plaće i ulazak u najviše platni razred Reala. S deset milijuna eura godišnje plaće bio bi u rangu Garetha Balea, druge najveće zvijezde Reala. Ramos do sada također nije pokazao javnu namjeru da odustane od svojih zahtjeva.

Ramosu i Casillasu prekipjelo

S druge strane, činjenica je također da između Ramosa i Casillasa s jedne i Pereza s druge strane već duže vrijeme traju trzavice i sukobi jačeg i blažeg intenziteta. Nije daleko od istine da je Ramosu i Casillasu prekipjelo i da žele konačno završiti tu priču odlaskom iz Reala.

Dok za Ramosom prosci stoje u redu, najviše se dovodi u kontakt s Manchester Unhitedom, ali u zadnje vrijeme spominje se i Bayern Munchen kao najozbiljniji kandidat, Casillas baš i nema ponuda kao na tekućoj traci. Spekuliralo se o njegovom odlasku u Arsenal, no „topnici“ su u međuvremenu doveli Petra Čecha, tako da su na Emiratesu vrata zatvorena.

Perez traži za Ramosa 80 milijuna eura

Kako god, čini se da je Perez spreman prodati obojicu. Perez za Casillasa vjerojatno ne traži velike novce, dovoljno bi mu bilo da se riješi njegove goleme plaće od 15 milijuna eura godišnje u bruto iznosu, no za Ramosa je postavio početnu cijenu od 80 milijuna eura, što za sada nitko ne želi platiti. Perez bi pristao na trampu s Manchester Unitedom, David de Gea za Ramosa i još tridesetak milijuna eura, međutim, Englezi ne pristaju na takvu pogodbu.

Spekulira se kako bi Ramos ipak radije u daleko kompetitivniji Bayern pa makar i za nešto manju plaću nego što mu nudi Manchester United. Ramosu ne predstavlja veliki problem što Bayern trenera Pep Guardiola, možda i najveći "krvnik" Reala u povijesti. Guardiola iznimno cijeni Ramosa tako da tu nema problema, međutim, teško da će Bayern pristati isplatiti toliku odštetu Realu. Stoga je za sada pat pozicija dok netko ne popusti. Prijelazni rok je takoreći tek počeo i ima još dosta vremena da se sve realizira.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider