Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokret Lokomotive

Drama u Vinkovcima: Poništen regularan gol i promašen penal Rijeke za pobjedu

U zadnjem susretu 8. kola Prve HNL u Vinkovcima su nogometaši Cibalije i Rijeke odigrali bez golova 0-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudar najboljeg napada i najlošije obrane HNL-a u Vinkovcima nije donio očekivanu golijadu. Više prilika su propustili Riječani, a najbolju su imali u zadnjim sekundama utakmice kada je Vešovića u kaznenom prostoru srušio Jerbić.

Penal je izveo Austrijanac Alexandar Gorgon i umjesto mreže pogodio gredu. Junak utakmice bio je vratar Cibalije Matković koji je obranio nekoliko izglednih situacija gostiju, a u 72. minuti sudac Križarić je poništio regularan gol Riječana, dosudivši nepostojeći prekršaj strijelca Franka Andrijaševića.

Rijeka tako nije uspjela iskoristiti subotnji šokantni poraz Dinama na Maksimiru od Osijeka, te sada Riječani vode s 20 bodova, samo bod više od Dinama. Cibalia je osvojila četvrti bod, ali su ostali zadnji na ljestvici.

U ranije odigranoj utakmici u Koprivnici su nogometaši Lokomotive pobijedili Slaven Belupa s 3-2 (0-2) i došli do prve pobjede u prvenstvu.

U uzbudljivoj utakmici Lokomotiva je do trijumfa došla preokretom u osam minuta drugog dijela kada su zaostatak od 0-2 pretvorili u trijumf 3-2.

U prvom poluvremenu sve je bilo u znaku napadača domaćih Mirka Ivanovskog koji je u sedmoj minuti promašio kazneni udarac, ali se iskupio pogocima u 23. minuti, kada je pogodio same rašlje, te u 35. za uvjerljivo vodstvo koprivničkog sastava.

No, na početku drugog dijela je Lokomotiva u samo osam minuta postigla čak tri zgoditka, a prva dva su postigli igrači koji su ušli u poluvremenu. U 48. minuti na 2-1 je smanjio Lovro Majer, dvije minute kasnije poravnao je Ivan Antunović nakon asistencije Majera, da bi u 55. minuti glavom pogodio Fran Karačić za veliki preokret.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider