Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Scenariji očiti mjesecima"

Hajduk žestoko odgovorio na kaznu: Evo što poručuju javnosti i HNS-u!

S Poljuda jasno i glasno ističu: Hrvatski nogometni savez opet se bavi posljedicama, a ne uzrocima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je reagirao na kaznu koju im je odredio disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić.

Klub s Poljuda kažnjen je s 30 tisuća kuna i zatvaranjem sjeverne tribine stadiona za prvu iduću domaću utakmicu (nedjeljni ogled sa zaprešićkim Interom).

Na svojoj službenoj stranici Hajduk je objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski nogometni savez sustavno vodi politiku koja dovodi do praznih nogometnih stadiona ne samo kad je u pitanju nacionalna reprezentacija, nego čak i u značajnijem obujmu kad se radi o Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dok u viziji vodstva HNS-a publika očito predstavlja nepotrebnu kulisu, mi u nogometu bez publike ne vidimo smisao.

Poznato je da na razini nogometne sezone više gledatelja bude na Poljudu nego na svim ostalim stadionima zajedno, a kad već našu publiku nisu uspjeli potjerati svojom politikom, sad su se odlučili na zabrane. Prazan sjever danas ili možda već u idućoj prigodi (prazan cijeli stadion u derbiju s Dinamom), nama ni u kakvom slučaju nisu željeni scenariji, a oni su gotovo svima očiti već mjesecima.

Stoga još jednom naglašavamo da smo nedvosmisleno protiv ikakve vrste nasilja, no dok god se Savez bude bavio posljedicama, a ne uzrocima, rezultat će biti srozavanje kvalitete nogometa i prazni stadioni. Umjesto da priznaju svoj neuspjeh i odstupe, vodstvo Saveza nastavlja privatizirati nogomet i uzimati ga onima zbog kojih se i igra", poručili su iz Hajduka.

Ne žele se žaliti: "Svjesni smo koji je cilj kazne"

Razmišljali su Splićani i o slanju žalbe koja bi prolongirala odluku o kazni, ali su od toga odustali.

Evo kako su obrazložili svoj stav.

"Ovakav HNS je više puta dokazao da ne treba očekivati pravičnost niti dobronamjernost ijedne od njihovih institucija.

Dok isti nekažnjeno ne provode zakone Republike Hrvatske besmisleno je očekivati odluke koje idu u interesu hrvatskog nogometa.

Svjesni smo da je cilj kazne zatvaranje dijela tribine ili cijelog stadiona za utakmicu protiv Dinama, kako bi se još jednom poslala poruka navijačima da su u njihovoj viziji nogometa nepoželjni, ne vodeći računa o organizacijskim i sigurnosnim aspektima takve odluke.

S obzirom na očite namjere i činjenicu da su sve naše žalbe od istih odbijene odustajemo od žalbe.

Hajduk je otvoren za suradnju sa svima koji žele dobro hrvatskom nogometu i koji se žele baviti rješavanjem uzroka problema. Naš cilj su pravedan i zdrav nogomet, jednakost za sve klubove i puni stadioni. Ovo vodstvo HNS-a to ne želi niti može postići."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider