Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ekskluzivno

Nikad emotivniji Dalić: "Moram njega istaknuti, on će biti kapetan Hrvatske i novi Modrić"

Zlatko Dalić je dao veliki intervju za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska je jučer pobijedila Rusiju 1:0 i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Zlatko Dalić je na Poljudu ispisao povijest, postao je najbolji hrvatski izbornik u povijesti. Nitko nas nikada nije odveo na tri velika natjecanja, a Daliću je to uspjelo za Rusiju 2018., Euro 2020. i Katar 2022.

Dalić je možda prečesto bio na udaru kritika nogometne javnosti, no navijači su mu sigurno sve zaboravili nakon onih suza koje je ispustio iz sebe nakon još jednog velikog uspjeha Vatrenih.

gol expired Brozović objavio neviđenu fotografiju s Poljuda, urnebesna je! divider

Hrvatski izbornik je dao veliki intervju za Novu TV, a govorio je o svemu pomalo.

''Jedna od mojih najvećih pobjeda, značila mi je jako puno, pogotovo jer je bila finalna, odigrana pred punim stadionom, odvela nas je u Katar. Jednostavno su me slomile emocije, ovaj put nisam mogao izdržati, toliki pritisak i stres, želja da se Hrvatska plasira, to je prevagnulo, tim trenucima nisam vladao sobom, sve je izašlo iz mene'', rekao je Dalić i prokomentirao kvalifikacije.

''Najkompliciranije kvalifikacije za nas, u osam mjeseci, igralo se u sedam dana tri utakmice, taj poraz od Slovenije na početku…, ali uspjeli smo. Jedno lijepo priznanje što sam najuspješniji izbornik Hrvatske u povijesti. Ja sam uvijek imao dobar status i podršku HNS-a, sve ciljeve koje smo postavili mi smo ostvarili, nije bilo nekih velikih padova, mi smo prošli grupu na Euru, izborili dva Svjetska prvenstva'', istaknuo je Dalić.

''U reprezentaciju se teško ulazilo i teško ispadalo iz nje, sada to ide lakše, igrači su se malo opustili. Nakon Eura smo to promijenili, shvatio sam da reprezentacija nije bila pod mojom kontrolom, neke igrače nismo zvali koji nisu bili u formi, a neki su se sami otpisali. Taj rizik nam se isplatio i ostvarili smo plasman.

Mi imamo sjajan potencijal i vrhunske igrače, oni moraju tako nastaviti, nitko ne smije pomisliti da ima sjajan status u reprezentaciji, nitko nije siguran u reprezentaciji, oni su svjesni da moraju igrati i u klubovima, u trećem mjesecu su prijateljske, u šestom je Liga nacija'', kaže Dalić.

Novi sustav?

''Pokušat ćemo s tri braniča, trebat će nam za SP da se jako dobro pripremimo, neće biti puno termina za uigravanje, od Hrvatske moramo očekivati velike stvari, mladi su tu, ali oni ne mogu napraviti rezultat bez ovih starijih igrača.

gol expired VIDEO Ukrajinski komentator koji slavi hrvatsko rušenje Rusije najbolje je što ćete danas čuti divider

''Mi smo dosta mijenjali, ali to je bila sila prilika, netko je bio nespreman, netko zbog žutih nije igrao, a sada smo blizu standardnih prvih 11, kao u Rusiji, da se zna tko igra u prvih 11'', kaže Dalić.

Nema više debitanata?

''To je to od igrača za SP, ima nekih iz U-21 da se dokažu za Katar. Neće nitko debitirati, neozbiljno je širiti taj popis, ali ako se netko pojavi, poput Majera, onda ćemo ga zvati.

U reprezentaciji imamo dobru atmosferu, imamo situaciju da jedan Vida i Lovren sjede na klupi… Svi žive za rezultat, taj odnos je vrhunski, tko se bude ponašao loše, tko bude imao loš istup, neće biti u reprezentaciji'', dodaje Dalić.

Povratak Rakitića...

''Ja sam s njim u kontaktu, Ivan nije imao prigodu da bude s nama zbog korone, sad je bila ta prilika da mu se zahvalimo i pozvali smo ga u Split. On se oprostio, vidjet ćemo, ako se ukaže potreba, mi ćemo razgovarati, ali treba gledati prema mladosti, ali Ivan je to rekao, ako se pojavi potreba, on je tu.''

Istaknuo Kovačića

''Moram istaknuti Matea Kovačića, on je nasljednik Modrića, on treba postati kapetan reprezentacije. On je najveći dobitnik 2021., prvak je Europe, u reprezentaciji igra sjajno, ide prema vrhu, ne može ga se zamijeniti kada je zdrav.''

Modrić ne želi odmarati

''Modrića bih dozirao, ali on to ne prihvaća. On je htio igrati protiv Malte, čak sam ga htio zamijeniti na poluvremenu, a on je htio još igrati. Sreća što ovi mladi mogu od njega učiti. Mlađi će puno brže napredovati uz ove starije poput Modrića, Lovrena, Brozovića...'', govori Dalić.

Promjena na vratima

''Napravili smo promjenu golmana, procijenili smo da je u boljoj formi, ali Livaković je i dalje broj jedan u reprezentaciji, na njemu je da radi i da se nametne ponovno. Nemamo problema s vratarima, Grbić je zaslužio braniti, a Livaković mora još kvalitetnije da ostane broj jedan.''

''Vodim reprezentaciju već pet godina. Nema tih novaca i ugovora koji ovo meni može pokvariti. Bilo je teških trenutaka, ali sve sam ja to zaboravio, ono što sam doživio nezamjenjivo je. Navijači su naša snaga'', završio je Dalić.

VIDEO Loša atmosfera u ruskoj svlačionici


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider