Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ni teška, ni prelaka

Ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022: Hrvatska s Rusima, Slovencima i Slovacima, samo prvi ide izravno u Katar!

U Zurichu je održan ždrijeb europskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je svoje protivnike u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kataru od 21. studenog do 18. prosinca 2022. godine.

Hrvatska će igrati u skupini H sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom.

I dok su Vatreni imali sreće što se tiče protivnika iz druge jakosne skupine, to nije bio slučaj s onima iz treće i četvrte jakosne skupine. Slovaci su dobar ždrijeb, no Rusi i Slovenci iz svojih potova to nisu.

gol expired Izbornik Dalić komentirao ždrijeb i upozorio na ono što nas čeka već u ožujku: ''Kek nas dobro poznaje'' divider

Rusija najveći konkurent za prvo mjesto

Hrvatska je Rusiju kao domaćina izbacila u četvrtfinalu prošlog Svjetskog prvenstva nakon one drame 11-eraca i sigurno da će Rusi htjeti osvetu, a ona bi bila prvo mjesto u skupini i izravan plasman na sljedeće SP.

Vatreni su sa Slovacima igrali i u kvalifikacijama za Euro 2020. godine. Izabranici Zlatka Dalića pobijedili su u Trnavi 4:0 u jednoj od najboljih predstava Hrvatske u novijoj povijesti. U uzvratu Hrvatska je pobijedila 3:1 i plasirala se na još jedno veliko natjecanje. Hrvatska protiv Slovačke ima četiri pobjede i po dva remija i poraza.

gol expired Slovenski mediji najavljuju sudar s Hrvatskom: "U boj s doprvaki Hrvati" divider

Što se tiče naših susjeda Slovenaca, nisu uspjeli u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo tijekom kojih je na njihovu klupu sjeo Matjaž Kek. Bivši trener Rijeke je odlučio vratiti kult reprezentaciji, s njegovim povratkom na klupu vratila se i velika zvijezda Jan Oblak te su trijumfalno prošli skupinu u netom završenoj Ligi nacija.

Cipar i Malta ne bi trebali biti problem, ali znamo kako smo na Malti znali imati problema u prošlosti.

Kakva vam je skupina u kvalifikacijama za SP?

Ukupno glasova:

Što kažete na skupinu?

Objavljuje gol.hrPonedjeljak, 7. prosinca 2020.

Samo prvi ide izravno, a drugi u play-off

Dobili smo deset kvalifikacijskih skupina, pet sa šest reprezentacija i pet sa pet reprezentacija.

Prvoplasirana momčad u svakoj skupini izborit će izravni plasman, a u Katar će još tri reprezentacije. Njih ćemo dobiti na tri mini-turnira koji će se igrati u ožujku 2022. godine. Na njima će sudjelovati deset drugoplasiranih momčadi iz kvalifikacija te još dvije koje će to izboriti kroz Ligu nacija (po renkingu Lige nacija najbolje plasirane reprezentacije koje nisu uspjele osvojiti prva dva mjesta u kvalifikacijama).

Bit će to povijesno prvenstvo jer će biti prvo koje se održava u zimskim, a ne ljetnim mjesecima zbog toga što je u Kataru u ljetnim mjesecima prevruće. Sama ta činjenica, kao i izbor Katara, proteklih su godina bili predmet brojnih optužbi za korupciju u FIFA-i.

Prve utakmice, i to čak tri, igraju se između 24. i 31. ožujka sljedeće godine, a sve utakmice Vatrenih u ovim kvalifikacijama izravno će prenositi Nova TV i gol.hr.

Reakcije Vatrenih na ždrijeb

Skupine kvalifikacija za SP 2022.

Raspored utakmica:

1. kolo: 24–25 ožujak 2021.

2. kolo: 27–28 ožujak 2021.

3. kolo: 30–31 ožujak 2021.

4. kolo: 1–2 rujan 2021.

5. kolo: 4–5 rujan 2021.

6. kolo : 7–8 rujan 2021.

7. kolo: 8–9 listopad 2021.

8. kolo: 11–12 listopad 2021.

9. kolo: 11–13 studeni 2021.

10. kolo: 14–16 studeni 2021.

Play-off: 24., 25., 28., 29. ožujka 2022.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider