Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
budućnost

Dalić za Novu TV ekskluzivno otkrio koga će zvati umjesto ozlijeđenog Kovačića

Mateo Kovačić gotovo sigurno otpada za Maltu i Rusiju, a umjesto njega stiže Luka Sučić.

Jučerašnji trening Chelseaja donio je vijesti od kojih Zlatko Dalić najviše strijepi uoči odlučujućih utakmica za plasman na svjetsko prvenstvo. Jedan od najvažnijih igrača Vatrenih Mateo Kovačić zbog ozljede će vjerojatno propustiti utakmice s Maltom i Rusijom.

"Jako tužna vijest od jučer. Ozlijedio se je u posljednjoj minuti treninga. Zadobio je ozljedu zadnje lože i bit će izvan terena nekoliko tjedana. Sljedeći tjedan sigurno, a onda dolazi reprezentativna pauza. Znači minimalno ga nemamo u tim tjednima i nadamo se da će se vratiti nakon reprezentativne pauze'', rekao je Thomas Tuchel.

gol expired Ancelotti poslao Daliću vijesti o Modriću koje će ga sigurno razveseliti divider

Iz hrvatskog nogometnog saveza oglasili su se priopćenjem u kojem još uvijek ne otpisuju mogućnost da Kovačić zaigra za Vatrene.

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije u komunikaciji je s liječnicima Chelseaja i pratit će razvoj Kovačićeve ozljede. Ovisno o razvoju oporavka, bit će poznato hoće li Mateo biti spreman za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice.

Nadu ne želi gubiti ni Zlatko Dalić, no svjestan je da mora razmišljati o varijanti bez Kovačića.

gol expired Radio je na baušteli, a sada s 21 godinom kuca Daliću na vrata i igra za europskog velikana divider

''Zaista veliki udarac za nas. Ja se još uvijek nadam da to možda bude i bolje i da će to ići brže, ali mi nećemo ništa forsirati, kao što nismo ni prije. Zvati ćemo Luku Sučića ako Kovačić ne bude mogao, moramo onda nešto mijenjati u taktici'', rekao je Dalić.

Kovačićeva ozljeda došla je u trenutku njegove životne forme u Chelseaju.

Hrvatski veznjak u prvih 9 kola Premierlige za europskog prvaka i lidera prvenstva upisao je 5 asistencija, uz postignuti pogodak. U prethodne 3 sezone, u 90 odigranih utakmica, imao je asistenciju više.

Što se promijenilo upitan je i Thomas Tuchel?

gol expired Alen Babić čak 20 kilograma lakši od bivšeg Hrgovićevog protivnika, sutra je meč divider

''Ono što smo napravili je da smo ga ohrabrili da koristi i da vjeruje u svoj potencijal. I da malo pojednostavi svoju igru.

Napravio je ogroman napredak ove sezone u pogledu statistike. Uključen je u odlučujuća dodavanja, ali još uvijek u tome može napredovati. U "tajmingu" i sigurnosti zadnjeg pasa'', rekao je Tuchel.

Biranim riječima o Kovačiću je govorio i Tuchelov prethodnik Frank Lampard. U čijoj je eri Mateo proglašen i igračem sezone londonskog kluba. Danas su valjda svi svjesni i koliko znači Vatrenima. Ukoliko ga neće biti na Malti i u Splitu bit će to značajan hendikep.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider