Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
LIGA NACIJA

VIDEO Dalić objavio popis za četiri utakmice: Pozive dobila četiri debitanta, Petkovića i Lovrena nema

Zlatko Dalić je objavio popis za četiri utakmice Lige nacija u lipnju. Hrvatska igra protiv Austrije, Francuske i Danske.

Hrvatska nogometna reprezentacija u lipnju igra čak četiri utakmice u Ligi nacija u samo 12 dana, a prijenose dvoboja možete pratiti na Novoj TV i gol.hr-u. Bit će to sjajna priprema za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru koje nas čeka krajem godine.

Okupljanje se bliži, a Zlatko Dalić je objavio popis igrača koje je pozvao za utakmice protiv Austrije, Francuske i Danske.

Vatreni prvo igraju protiv nezgodne Austrije 3. lipnja u Osijeku, tri dana kasnije izlaze na Poljud protiv Francuske koja bi trebala doći s najvećim zvijezdama, a 10. lipnja Hrvatska igra protiv Danske u gostima, a 13. lipnja Vatreni sele u Pariz gdje ih čeka Francuska u uzvratnom susretu.

Luka Modrić UEFA usporedila Modrića s jednim igračem, fanovi reagrali: "To je šamar za Luku. Jeste li ludi?" divider

Dalić je pozvao čak četiri debitanta: Nediljka Labrovića, Josipa Šutala, Martina Erlića i Petra Musu, a dvojica su na pretpozivu, Filip Krovinović i Mario Vušković.

Popis Zlatka Dalića 

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir, Petar Musa

Pretpozivi: Luka Ivanušec, Mario Vušković, Nikola Moro, Ivo Grbić, Mile Škorić, Filip Krovinović

Dalić čestitao Dinamu

''Čestitam prvo Dinamu na naslovu prvaka. Čekaju nas četiri utakmice u kojima trebamo ostvariti cilj u Ligi nacija. Nezgodno je jer je kraj sezone, dečki će doći nakon sedam, osam dana odmora i četiri su utakmice, što je puno. Zato smo proširili popis i tu ću trebati kalkulirati. Lovre Kalinić preskače ovo okupljanje u dogovoru samnom, a Lovrena nema zbog ozljede'', započeo je Dalić pa dodao:

''Kao i uvijek, ići ćemo na sve pobjede, to nam je cilj i želja. Moramo napraviti fokus na Austriji i Francuskoj doma, ali čeka nas težak Kopenhagen i Francuska u Parizu. Neće tu biti puno kalkulacija, određivat će situacija kakva bude. Ne mogu Modrić, Perišić, Gvardiol ili Brozović igrati sve četiri utakmice, vidjet ćemo kako će se osjećati. Nezgodno je što su igrači sedam dana na odmoru pa se okupljamo, opasnost je od ozljeda i svega toga.

gol expired HNS objavio cijene ulaznica za utakmice Lige nacija, Francuska stiže na Poljud divider

Nećemo moći složiti najidealnije, a već u prvoj utakmici moramo staviti najjače snage i probati dobiti jer je to najvažnija utakmica. A poslije ćemo vidjeti, ovisno i o mladoj reprezentaciji koja završava kvalifikacije, da nam se priključe neki njihovi igrači.''

Vatreni igraju u sjajnoj formi. Luka Modrić je u finalu Lige prvaka, Borna Barišić i Kristijan Jakić igraju finale Europske lige, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Lovro Majer, Luka Sučić, Joško Gvardiol, Josip Brekalo, Marko Livaja, Ante Budimir… 

Vrsaljko opet u problemima

''Žao mi je zbog njega, propustio je i zadnju akciju. Ozljeda nije takve prirode da bi trebao dugo pauzirati, ali će svakako doći, barem će biti zadnje dvije utakmice tu. Juranović je zadnja tri tjedna ozlijeđen. Oporavio se, ali imamo na popisu Stanišića i Erlića koji može popuniti tu poziciju, a ako igramo s trojicom, to može igrati i Brekalo. Problem je s desnim bokom. Imamo tu ne baš idealna rješenja, ali pričuve imamo'', otkrio je Dalić i dodao:

''U vezi smo dodali Sučića koji će isto kao i Šutalo biti s mladima pa doći nama. U fazi napada novi je Petar Musa, zabija golove i igra sjajno. Musa prelazi u veliki klub, pratili smo ga, napredovao je u posljednje vrijeme i ovo je prilika da ga vidimo u reprezentaciji."

Okupljanje Vatrenih je u Zagrebu 30. svibnja, četiri nakon finala Kupa na Poljudu, a do 2. svibnja će se trenirati u Zagrebu i potom preseliti u Osijek.

VIDEO Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Bugarska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider