Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nevolje za dalića

Kovačić otpao, a Modrić bolestan: Trebamo li se brinuti prije utakmica odluke Vatrenih?

Hrvatsku reprezentaciju sljedećeg tjedna očekuju važne utakmice, a kapetan Luka Modrić je u problemu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na opće se iznenađenje u subotu nije pojavio u sastavu Real Madrida u gradskom okršaju protiv Rayo Vallecana koji je umalo došao do iznenađenja. Upitnici su se iznad mnogih glava pojavili kao Modrić nije bio ni u zapisniku utakmice.

Real je na svojim stranicama kasnije objavio razlog. Luka nije igrao zbog teške prehlade.

To je sasvim opravdano zabrinulo mnoge u Hrvatskoj jer pred Vatrenima je sljedeći tjedan težak zadatak. Hrvatska prvo u četvrtak gostuje na Malti, a onda u nedjelju najvjerojatnije mora pobijediti Rusiju na Poljudu kako bi izborila izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Modrić igrao puno, ali nismo željeli ovakav odmor

Hrvatski kapetan je pod Ancelottijem u posljednjim utakmicama postao nezamjenjiv. Don Carlo se vratio iskušanom receptu u sredini terena gdje opet vlada trojac Modrić – Casemiro – Kroos, pa je Luka bio starter u posljednjim utakmicama što je bila i dobra i loša vijest.

Jasno je da Modrić u dobroj formi, no ima 36 godina i sigurno da mu je igranje u prvenstvu i Ligi prvaka bilo ipak malo opterećenje. Nadali smo se kako će dobiti malo odmora pred ključne utakmice Vatrenih i na kraju je taj odmor stigao, no zbog bolesti što opet nije dobra vijest.

Hoće li Hrvatska imati problema na Malti?

Ukupno glasova:

Kada znamo da je Mateo Kovačić, koji igra u formi života u Chelseaju, otpao zbog ozljede, onda je jučerašnja vijest definitivno razlog za boru više na licu Zlatka Dalića. Kada ovih dana netko spomene prehladu nije čudno da mnogima padne na pamet Covid, no zasad nema informacija koje bi išle u tom smjeru.

Najvažnije je da bude spreman za Rusiju

No i obična prehlada može iscrpiti pa ovo nije nikako dobra situacija. Nije ni katastrofa, barem zasad, jer Luka bi svakako morao biti spreman makar za utakmicu odluke s Rusima na Poljudu. Vjerujemo kako Hrvatska ima igrače koji bez Kovačića, i Modrića ako bude trebalo, može pobijediti na Malti.

Okupljanje reprezentacije je u ponedjeljak u Zagrebu, no vjerujemo kako će HNS poslati umirujuće vijesti i prije Dalićeve press-konferencije početkom sljedećeg tjedna.

Sve više ozlijeđenih pred utakmice odluke

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider