Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Gledao ih na TV-u, a sad..

EKSKLUZIVNO Nova skromna zvijezda Vatrenih: ''Seka je počela plakati, dobio sam preko 100 poruka''

Bayernov branič Josip Stanišić dobio je prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske…

Mladi Hrvat u redovima minhenskog Bayerna, Josip Stanišić, proživljava najljepše trenutke svoje karijere.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu i povjerenja koje mu daje Julian Nagelsmann, uslijedio je i poziv u reprezentaciju Zlatka Dalića. Kako se zbog toga osjeća i što očekuje od skorašnjeg okupljanja Vatrenih, Josip je ekskluzivno otkrio u razgovoru s Ivanom Forjanom.

Godinu 2021. Josip Stanišić pamtit će cijeli život. U travnju debi za Bayern, još pod vodstvom Hansija Flicka, u srpnju potpis prvog profesionalnog ugovora na dvije sezone pa pripreme na kojima je impresionirao novog šefa Juliana Nagelsmanna. I tako je, u dva i pol mjeseca, postao izuzetno važan kotačić u momčadi bavarskog velikana. Izbornik Dalić to nije mogao zaobići, a svoje dojmove oko poziva u reprezentaciju Josip je s nama podijelio iz svog doma u Minhenu.

Jürgen Kohler u uredu s magazinom Borussije Dortmund, u kojem su ga navijači izabrali za najcjenjenijeg igrača u povijesti kluba EKSKLUZIVNO Legenda Elfa oduševljena Vatrenima: "Hrvatska s malo njemačke discipline može biti prvak svijeta" divider

"Nisam očekivao, ali sam bio naravno presretan, kao i cijela familija, zahvalan da sam dobio poziv i da mogu doći. Seka je počela plakat, svi su bili presretni, cijela familija, dobio sam preko 100 poruka tako da su svi sretni", kaže Stanišić.

Za 21-godišnjeg Hrvata, rođenog u Munchenu, nikada ustvari nije bilo dvojbe između kockica i dresa moćnog Elfa. Iako je nastupio za Njemačku U19 vrstu, HNS je na vrijeme odreagirao i uzeo ga pod svoje. Početkom rujna stigao je poziv Igora Bišćana, sada i Zlatka Dalića. Iako po vokaciji stoper, počeo se profilirati na desnom beku.

"Snalazim se sve bolje i bolje, moraš se uklopit u ekipu koja je zajedno već godina, ekipa je fantastična, nisam nikako sam, gledam na televiziji svaki put kad igraju i odjedanput sam s njima u kabini, na terenu, kao san na početku."

San koji se za Josipa pretvorio u stvarnost. Od početka sezone za Bayern skupio je 7 nastupa u 8 utakmica, upisao 47 minuta u prosjeku, 4 puta bio u startnoj postavi i opravdao Nagelsmannovo povjerenje.

Jürgen Kohler u uredu s magazinom Borussije Dortmund, u kojem su ga navijači izabrali za najcjenjenijeg igrača u povijesti kluba EKSKLUZIVNO Njemačka legenda o Mamićima i angažmanu u Hrvatskoj: "Dinamo i Hajduk imaju dva velika talenta" divider

"Svi se slažu s njim super. Dosad sve što smo igrali je dobro. Vidi se da sve bolje i bolje funkcionira, tako da nema ništa negativno."

Hrvatsku u listopadu očekuju dvije kvalifikacijske utakmice s Ciprom i Slovačkom. Na poziciji desnog beka Dalić sada ima Juranovića i njega, po potrebi može uskočiti i Uremović.

"Ja nisam igrač koji će doći u reprezentaciju s očekivanjem da počnem otpočetka ili tako nešto. Nadam se da bi mogao u te dvije utakmice igrati koju minutu, ali najbitnije je da pobijedimo obje utakmice i osvojimo 6 bodova."

Niko Kovač, Ivica Olić, Mario Mandžukić - u ovo elitno društvo, samo nekih od Bayernovih Vatrenih sada ulazi i mladi Stanišić. Poželimo mu da, u godinama koje su pred njim, ostavi ništa manji trag u reprezentaciji od spomenutog trojca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider