Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Malo veći šmeker

Jarni se prisjetio anegdote s Camp Noua: Kako je Cruyff izbacio BiH legendu iz prve postave Barce

Stručni komentator Nove TV Robert Jarni prisjetio se zanimljive anegdote iz igračke karijere...

Stručni komentator Nove TV Robert Jarni prisjetio se anegdote iz španjolske lige nakon završetka sinoćnje utakmice između Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Hrvatska je ostvarila jako važnu pobjedu u Bratislavi, a u studiju se povela rasprava o mogućem povratku Ante Rebića u reprezentaciju i načinu na koji ga je izbornik Zlatko Dalić odstranio iz kadra zbog poznatih razloga. Jarni smatra da je Dalić to napravio na fin način, a povukao je paralelu s velikim Johanom Cruyffom.

Najbolji trenuci utakmice Slovačka - Hrvatska

Jarni je svojevremeno igrao u Betisu, koji je jednom prilikom gostovao kod Barcelone na Camp Nouu. U to vrijeme Meho Kodro je bio napadač katalonskog diva i ponajbolji strijelac lige.

„Ja sam tada igrao lijevo krilo, a vidim da Kodro stoji na desnom krilu. Ja ga pitam: 'Što ti tu radiš, pa ti si centarfor!?' Kaže Kodro: 'Eto, stavio me Cruyff tu, a sljedeću sam pored njega.' Tako je i bilo. Jer, Kodro nije bio klasična špica koja će ići na prvu stativu. On je bio, ajmo reći, više tip igrača šmekera, a Cruyffu to nije odgovaralo. Znači, trpio ga je dvije utakmice i onda ga je treću maknuo“, ispričao je bivši hrvatski reprezentativac i brončani sa Svjetskog prvenstva iz Francuske 1998.

„Cruyff je ipak bio malo veći šmeker od Kodre“, konstatirao je voditelj Saša Lugonjić.

„Puno veći“, zaključio je Jarni.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider