Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
O Vatrenima, Ronaldu...

EKSKLUZIVNO Mandžukić za Dnevnik Nove TV: "Da nismo napravili rezultat u Rusiji, još bih igrao za reprezentaciju"

Skupa s Vedranom Ćorlukom i Danijelom Subašićem Mario Mandžukić iz svečane je lože pratio pobjedu Hrvatske protiv Španjolske.

Vlado Boban i Mario Mandžukić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nakon dugo vremena Mario Mandžukić pratio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ulozi navijača. On, Vedran Ćorluka i Danijel Subašić dobili su priznanje i gromoglasno skandiranje cijelog Maksimira, a dan poslije otkrio je svoje dojmove ekskluzivno za Dnevnik Nove TV. S njim je razgovarao reporter Vlado Boban.

Kako se osjećate? Nema vas, nažalost, u dresu reprezentacije.

"Osjećam se dobro, ne znam još kakav je osjećaj gledati Hrvatsku, danas ću imati priliku to osjetiti."

"Dajmo podršku i motivirajmo igrače"

Pretpostavljam da ste ponosni? Doći će vas pozdraviti pun stadion.

"Jesam. Planirao sam svakako doći i pogledati ovu utakmicu, ali su me zvali iz HNS-a, kao i Ćorluku i Subašića, rekli su nam da će biti nešto. Malo uzbuđenje je prisutno, priznajem, pogotovo zbog punog stadiona nakon dugo vremena."

Kako gledate na ovu jesen Vatrenih nakon što ste otišli iz reprezentacije?

"Pratio sam sve, otišao jesam, ali sam tu non-stop, čujem se s dečkima, pratim sve preko televizije. Nemam ja tu što puno zamjeriti. Odigrali smo sjajno Svjetsko prvenstvo, nije bilo puno odmora, neki nisu niti prošli kompletne pripreme, dobili smo tešku skupinu, ritam je strašno jak, ovo je neko novo natjecanje. Trebamo im davati podršku i motivirati ih."

"Ja sam svoje napravio za reprezentaciju"

Navijači traže vaš povratak. Ima li što od toga?

"Ma ne, naravno da mi godi, ali ja sam svoje napravio. Cilj mi je bio, još kao djetetu, napraviti nešto s Hrvatskom. Da nismo napravili neki rezultat u Rusiji, i dalje bih igrao. Ponosan sam na sebe i drago mi je što sam mogao razveseliti ne samo sebe i svoje bližnje nego i sve Hrvate i sve one koji navijaju za našu reprezentaciju. To mi je bio jedini cilj, to sam ostvario i sad je vrijeme za neke druge dečke."

Igrate odlično u Juventusu, pet golova zasad.

"Dobro mi je, da. Ne patim toliko od golova, nikad si nisam zadavao te neke ciljeve za golove, važno mi je da pobjeđujem s Juventusom, ide nam dobro na svim frontovima. Osjećam se dobro i siguran sam da ću nastaviti tako dalje."

"U Juventusu me svi vole i poštuju"

Je li vas sluša Cristiano Ronaldo?

"Slušaju me svi, ha, ha. A nemam nikakvih problema, imamo zbilja odličnu momčad, dobra je atmosfera, dečki su vrhunski, da nije tako ne bih sigurno bio četiri godine tamo. Svi me vole, poštuju i cijene, i suigrači i ljudi iz kluba i želim napraviti još puno dobrih rezultata s njima."

Vidite li novog Marija Mandžukića među Vatrenima?

"Meni je to teško pitanje. I ja kad sam počinjao sam ulazio s klupe po 5-10 minuta, to je jedan proces privikavanja. Treba mu dati podršku i vjerovati u njega, kako suigrači i treneri, tako i navijači i mediji. S vremenom će se pojaviti netko pravi."

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider