Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
evo što se može dogoditi

Novi zaraženi kod Španjolaca dva dana prije početka Eura: Pozitivna i švedska zvijezda!

U španjolskoj reprezentaciji ostali su uoči Eura bez još jednog nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je prije nekoliko dana Sergio Busquets bio pozitivan na PCR testu, pojavio se oblak sumnje iznad španjolske reprezentacije. Savez je tvrdio kako legenda Barcelone nije bila zarazna, no samo pet dana uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu protiv Švedske Španjolci su ostali bez još jednog igrača.

Stoper Diego Llorente bio je pozitivan nakon novog PCR testa, kao i jedan član stožera reprezentacije. Španjolski mediji pišu kako se događa upravo ono čega su se bojali te sumnjaju kako bi na sljedećem testiranju moglo biti još pozitivnih.

Do utakmice između Španjolske i Švedske, koja se igra u ponedjeljak, nije ostalo mnogo vremena, a momčad Luisa Enriquea spala je na 22 nogometaša koji treniraju odvojeno i nalaze se u izolaciji.

Opet je izbornik na udaru kritika jer je pozvao svega 24 umjesto 26 igrača, ali su četvorica - Brais Méndez, Rodrigo Moreno, Fornals i Carlos Soler – vraćeni s odmora i stavljeni u neku vrstu karantene kako bi mogli uskočiti na Euro ako bude bilo potrebe.

Prema pravilima, ako budu trojica zaraženih u jednoj reprezentaciji, to će se smatrati ''nekontroliranim širenjem zaraze'' i Španjolci će biti stavljeni u tešku poziciju.

Nakon što je madridski As prije nekoliko dana pustio informaciju kako Šveđani navodno traže da Španjolci odrade desetodnevnu izolaciju, iako je u tom terminu i njihova međusobna utakmica, na posljednjem su testiranju i oni imali pozitivnog igrača. Radi se o zvijezdi Juventusa Dejanu Kuluševskom, koji će propustiti prvu utakmicu protiv Španjolske.

"Jutros je Dejan Kuluševski obavijestio liječničku ekipu da ima simptome prehlade. Odmah je testiran i test je bio pozitivan", objavio je liječnik švedske reprezentacije Anders Valentin.

"Dejan je od tada u izolaciji od ostatka reprezentacije i nije otputovao s njom u Göteborg", dodao je Valentin.

Ministar sporta Jose Manuel Rodriguez Uribes rekao je u utorak da će svi igrači biti cijepljeni u srijedu.

Inače, u kampu u Rovinju hrvatski nogometaši cijepili su se jednom dozom, uključujući Dejana Lovrena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider