Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stiglo objašnjenje

Kako je ovo moguće?! Hrvatska je tri utakmice na Euru odigrala s pogrešnim grbom, HNS se ispričao javnosti

U utakmici osmine finala dogodile su se dvije na kakve teško da je moguće naići i na puno nižim razinama. No, jutro poslije pojavilo se nešto što spada u novu dimenziju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bizarnost - to je riječ koja je definitivno prva među onima koje asociraju na nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu.

U utakmici osmine finala dogodile su se dvije na kakve teško da je moguće naići i na puno nižim razinama.

Prvi pogodak protiv Španjolaca primili smo u situaciji kad smo imali čovjeka manje na terenu jer je Ante Rebić mijenjao kopačke, a gol Španjolske za 3:1 pao je nakon što je Joško Gvardiol pio vodu i potpuno zaboravio na svog igrača koji je toliko široki prostor iskoristio i matirao Dominika Livakovića.

No, jutro poslije pojavilo se nešto što spada u novu dimenziju. Naime, Hrvatska je protiv Španjolske igrala s krivim grbom na prsima.

Vatreni su nastupili u rezervnoj varijanti, crnom dresu, na kojemu je bio hrvatski grb s prvim poljem bijele, a ne crvene boje. U istom tom dresu Hrvatska je igrala i protiv Engleske i protiv Češke u skupini.

"Nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i tiskanju"

Kako je moguće da se to dogodilo? Objašnjenje je ponudio Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza.

"Sav tisak na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta", rekao je Pacak na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

Ono što je zanimljivo da su se svi dresovi u kojima su Vatreni igrali protiv Španjolske našli na aukciji. Onaj tko ih kupi, dobit će dres s prvim bijelim poljem...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider