Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klasa

Juranović otkrio što je Vrsaljko napravio prije i poslije utakmice sa Škotima

Josip Juranović protiv Škotske je upao u zadnji čas umjesto Šime Vrsaljka, a veteran među Vatrenima ponio se kao gospodin kad je saznao da neće igrati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija priprema se za utakmicu sa Španjolskom u osmini finala Eura, ponedjeljak 27. lipnja (18 sati) u Kopenhagenu, a svoje misli s javnošću o toj utakmici i kometar Škotske dao je Josip Juranović, jedan od junaka te ključne utakmice kaže kako ga je više bilo strah današnje konferencije za medije nego škotskih reprezentativaca.

Njegovo uvrštavanje u udarnu momčad za taj susret bilo je veliko iznenađenje, velika kocka, ali i veliki pogodak Zlatka Dalića, Juranović je bio solidan u obrambenim zadaćama i jako dobar u napadačkim dionicama, ali nije želio isticati svoj doprinos:

Šime se ponio kao gospodin

"Tko je ovdje, dobar je igrač. Svi igramo u dobrim klubovima, a tko kod uđe, dat će sve od sebe kad dočeka priliku. Drago mi je što sam iskoristio svoju, ali najvažnija su tri boda," započeo je Juranović na konferenciji za medije.

Dalić je na klupu posjeo veterana Šimu Vrsaljka kako bi ga odmorio poslije dvije naporne utakmice, a jedna od najvećih zvijezda u nacionalnoj vrsti pokazala je kako nije samo sjajan igrač, nego i odličan suigrač:

gol expired Livaković analizirao Španjolce: ''Tu vidim našu šansu kad prođe prvih 20 minuta'' divider

"Dao mi je nekoliko savjeta kako zaustaviti njihovog lijevog beka, a poslije utakmice mi je čestitao. On je vrhunski igrač i vrhunski prijatelj."

Španjolska?

"Samopouzdanje nam je naraslo poslije velike pobjede protiv Škotske, jedva čekamo sljedeću utakmicu. Španjolska je jako dobra, ali moramo gledati sebe i to je put prema dalje."

Više se bojim ove presice, nego što me bilo strah prije Škotske

Je li bilo treme?

"Iskreno, nisam imao tremu, sad imam veću, nego prije te utakmice. Htio sam samo dati sve od sebe, prema naprijed i prema natrag te opravdati povjerenje izbornika."

Budeš li igrao, prijetit će ti Jordi Alba, hoće li to biti najteži zadatak u tvojoj karijeri?

gol expired Hrvati druga najmekša reprezentacija Eura, Španjolci dominiraju posjedom, ali to nije jedino što će brinuti Dalića divider

"Još ne znamo tko će igrati, Vrsaljko ili ja, ali nije ni bitno, bit će potrebna pomoć cijele momčadi za zaustaviti njihove igrače."

Mislite li da će Španjolci imati respekta prema nama?

"Kad pogledate popis naše reprezentacije, nikom nije ugodno jer imamo stvarno velikih imena. Pogotovo naša veza, mislim da će imati dosta respekta prema nama."

Utakmicu 2016. sam gledao na pripremama

Jeste li gledali Španjolsku dosad?

"Izgledali su jako dobro, gledali smo sve njihove utakmice jer imamo puno slobodnog vremena. Znamo što nas očekuje. Tu zadnju utakmicu su imali sreće kod prvog gola i zato im se otvorilo, ali otvorilo se i nama protiv Škotske. Mislim da će biti jako dobra utakmica."

Imali smo isti put do osmine, koliki teret vam je pao s leđa kad je prvi cilj iza vas?

gol expired Dva nova lica u zadnjoj liniji, je li ovo obrana Hrvatske za Španjolsku? divider

"Sad kad smo ga već ostvarili taj prvi cilj i plasirali se u osminu, želimo proći još i dalje."

Gdje si gledao utakmicu protiv Španjolske na Euru 2016.?

"Teško pitanje, ali mislim da sam bio na pripremama. Nisam se tad mogao zamisliti da ću igrati sljedeću utakmicu na Euru, ali sam sanjao i sad živim svoj san."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider