Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Morate

Španjolska riješila Tursku za tri minute i zasjela na vrh skupine

Furija je demonstrirala klasu u dvoboju bivšeg i budućeg protivnika Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj utakmici hrvatske skupine D na Euru u Francuskoj Španjolska je pobijedila Tursku 3:0 i stigla do druge pobjede.

Pogotke su za Španjolce dali Alvaro Morata (34, 48) i Nolito (37).

Španjolci su sigurnom pobjedom protiv Turske (3:0), njihovom drugom na prvenstvu, ušli u osminu finala, pa će im zadnja utakmica protiv Hrvatske 21. lipnja u Bordeauxu biti nevažna barem glede prolaska skupine. U Nici su Turci mogli doživjeti puno veći poraz, ali su ih Španjolci 'poštedjeli', pogotovu u drugom dijelu.

Od prve minute Španjolci su krenuli po pobjedu, a Turci nisu imali nikakvog odgovora na igru europskih prvaka. Nakon niza prilika Španjolci su u tri minute - od 34. do 37. - postigli dva gola i riješili pitanje pobjednika. Prvi pogodak je preciznim udarcem glavom u same rašlje nakon ubačaja Nolita postigao Morata, a tri minute potom Nolito je iskoristio veliku pogrešku turskog braniča Topala, koji je španjolskom napadaču doslovce glavom spustio loptu, pa Nolitu nije bilo teško neometan sa pet metara postići gol. Španjolci su do poluvremena mogli postići bar još dva zgoditka, ali su bili neprecizni u završnici.

Raspored, rezultati i tablice

Već na samom početku drugog dijela Španjolci su dali i treći gol, nakon akcije Jordija Albe, koji je bio u zaleđu, a Morata je tri metra lako postigao svoj drugi gol na utakmici. U 52. minuti Yilmaz promašuje veliku priliku za Turke, pucao je iz izgledne prilike pokraj vrata. Nakon te akcije igrala se svojevrsna 'uspavanka', Španjolska je odrađivala posao, a Turci su se čuvali katastrofe.

U zadnjem kolu 21. lipnja igraju Turska-Češka, te Hrvatska - Španjolska. Hrvatskoj je dovoljan bod protiv Španjolaca za plasman u osminu finala.

ŠPANJOLSKA - TURSKA 3:0

Strijelci: 1:0 Morata (34), 2:0 Nolito (37), 3:0 Morata (48)

Pred 40.000 gledatelja na stadionu Allianz Riviera sudio je Milorad Mažić iz Srbije.

ŠPANJOLSKA: De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba (Azplicueta, 80) - Fabregas (Koke, 71), Busquets, Iniesta - Silva (Soriano, 61), Morata, Nolito

TURSKA: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan (Malli, 70), Özyakup (Sahan, 62)- Calhanoglu (Sahin, 46), Turan - Yilmaz

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider