Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda

Talijani očitali lekciju Belgiji: Pelle dotukao jednog od favorita Eura

U utakmici 1. kola skupine E Italija je došla do neočekivane pobjede protiv jake reprezentacije Belgije...

Italija je u ponedjeljak u Lyonu pobijedila Belgiju s 2-0 pogocima Emanuela Giaccherinija (32) i Graziana Pellea (90+2).

Golove s utakmice Italije i Belgije možete vidjeti OVDJE.

Talijanska javnost ispratila je svoje igrače na Euro sa puno sumnji, često se pisalo o tome kako je to reprezentacija sa manjkom talenta. S druge strane Belgija nikad u svojoj povijesti nije imala tako talentiranu generaciju, a koju predvodi odlični veznjak Chelseaja Eden Hazard.

No, Talijani su odličnom taktičkom postavom očitali lekciju Belgijcima. Igrači Antonia Contea poveli su u 32. minuti. Branič Leonardo Bonucci dugom loptom je pronašao Giaccherinija koji se odlično snašao i zabio pored 'zaspalog' Alderweirelda.

U 36. minuti nakon kornera Graziano Pelle puca glavom sa šest metara, ali pored vratiju. Prethodno je odličan udarac Candreve obranio Courtois.

Kod Belgijaca u prvom dijelu vrijedi spomenuti tek pokušaj Nainggolana u 10. minuti, kada je odapeo sa 20 metara, ali Buffon je bio na mjestu.

Na startu drugog poluvremena, u 53. minuti, napokon smo vidjeli jednu smislenu akciju Belgijaca. De Bruyne je odlično uposlio Lukakua, koji je izašao sam pred talijanskog golmana, ali njegov lob nije bio precizan. To je bila najbolja šansa Belgijaca na utakmici.

Raspored, rezultati i tablice

Najveću šansu u završnici susreta imali su Talijani, i to 84. minuti. U kontru je izletio Ciro Immobile, koji je deset minuta ranije ušao u igru, dobro je pucao sa vrha kaznenog prostora, ali ponovno Courtois spašava Belgijce.

Izgledalo je da ćemo svjedočiti još jednoj minimalnoj pobjedi na Euru, ali u sudačkoj nadoknadi Graziano Pelle (90+2) potvrdio je pobjedu Talijana, koji su na kraju slavili 2-0.

U prvom susretu ove skupine Irska i Švedska na stadionu Stade de France odigrali su 1-1. Irska je povela u 48. minuti pogotkom Wesa Hoolahana, a Švedska je do izjednačenja došla u 71. autogolom Ciarana Clarka.

BELGIJA: Courtois - Ciman (75. Carrasco), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Nainggolan (62. Mertens) - De Bruyne, Fellaini, Hazard - R. Lukaku (73. Origi)

ITALIJA: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian (58. De Sciglio) - Pelle, Eder (75. Immobilie)

STRIJELCI: 0-1 Emanuele Giaccherini (32), 0-2 Graziano Pellè (90+2).

SUDAC: Mark Clattenburg (Engleska)

STADION: Stade de Lyon

GLEDATELJA: 53.000
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider