Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Nema predaje'

FOTO Godina dana od trenutka kada je svijet pogodila zabrinjavajuća vijest

Prije točno godinu dana sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher doživio je nesreću na skijanju u francuskim alpama (Meribel) nakon koje je zamalo izgubio život...

Schumacher je sa svojim sinom Mickom (14) skijao izvan parametara staze, te je u jednom trenutku zapao u duboki snijeg, pao i glavom udario o stijenu. Iako je nosio kacigu Schumacher je zaradio teške ozljede glave, zbog čega je po dolasku u bolnicu u Grenobleu stavljen u stanje umjetno izazvane kome. Liječnici su potvrdili da nije nosio kacigu da bi preminuo bi na licu mjesta.

U naredna dva mjeseca život Nijemca bio je svakoga dana ugrožen i nitko, pa ni liječnici, nisu mogli naslutiti kako će se cijela priča završiti. Taj je događaj okupio najveće medijske kuće ispred francuske bolnice, kao i mnoge njegove fanove koji su mu molitvom pokušavali pomoći.

Liječnici su 7. ožujka objavili vijest da je Schumacher stabilno, a njegova je menadžerica Sabine Kehm mjeseca dana kasnije medijima otkrila da pokazuje prve znakove svijesti. Potpunu svijest ostvario je 16. lipnja, kada je iz bolnice u Grenobleu prebačen u švicarsku u Lausannei.

U rujnu je otpušten iz bolnice, te je prebačen na kućnu njegu u Ženevi (Švicarska), a prema posljednjim informacijama Schumacher je paraliziran, ne može govoriti i ima problema s pamćenjem.

"Michael još mora povratiti moć govora. No počeo je prepoznavati ljude oko sebe, one najbliskije", rekao je Philipp Streiff, bivši vozač Formule 1 koji je 1989. godine ostao paraliziran nakon što je doživio prometnu nesreću.

"Potrebno nam je mnogo vremena za potpuni oporavak. Ali sve teče u skladu s težinom situacije u kojoj se Michael nalazi", zaključila je njegova glasnogovornica Sabine Kehm.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider