Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Italija je plakala

Posljednji pozdrav Morosiniju: Preko 10 tisuća ljudi na ulicama

U četvrtak je nogometna, sportska i ina Italija plakala i posljednji put pozdravila 25-godišnjeg Piermarija Morosinija, nogometaša koji je preminuo prošlog vikenda...

Tijekom utakmice Serije B, između Pescare i njegovog Livorna, gdje je igrao na posudbi, Morosini se srušio na travnjak i unatoč brzoj liječničkoj pomoći koja mu je pružena, preminuo je na putu prema bolnici.

Više od deset tisuća žitelja Bergama je izašlo na gradske ulice da daju posljednju počast, a od Morosinija su se oprostili i svi njegovi bivši suigrači iz Atalante, Pescare, Livorna, Vicenze i Udinesea. Mnogi drugi nogometni uglednici, radnici, treneri i nogometaši, su prisustvovali misi za nogometaša, a posebno je dirljivo bilo na stadionu Atalante gdje se skupilo desetak tisuća ljudi, mahom s dresom i njegovim brojem 25, dok je automobil s njegovim tijelom polako prolazio atletskom stazom.

''Nogomet, suočen s tragedijom, uvijek mora odgovoriti na mnoga pitanja. Sportska medicina i prevencija ovakvih slučajeva su u prvom planu u Italiji, ali i to se mora poboljšati. Piermario je napravio čudo, te je ujedinio sve zastave tijekom ovih dana'', rekao je izbornik Italije Cesare Prandelli koji je toga dana također bio u Bergamu.(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider