Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudesna priča

Mlada hrvatska teniska senzacija u finalu WTA turnira!

U svom prvom nastupu u karijeri u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira, u uzbekistanskom Taškentu, 16-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić iz kvalifikacija je stigla do finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmu pobjedu zaredom na ovome turniru je Osječanka ostvarila u polufinalu protiv 12 godina starije Čehinje Eve Birnerove, 133. tenisačice svijeta. Vekić je pobijedila 6-1, 3-6, 6-1 nakon jednog sata i 34 minute igre.

Nakon što je tri meča u kvalifikacijama dobila bez izgubljenog seta, a onda još tri u glavnom turniru, sve protiv igračica iz društva 100 najboljih na WTA ljestvici, odlična hrvatska tinejdžerica, koja je trenutno 183. u svjetskom poretku, najmlađa među 200 najboljih, protiv Birnerove je izgubila prvi set na turniru. No, preostala dva je dobila sa po 6-1, što je valjda dovoljan pokazatelj koliko je bila dominantna na terenu i u ovome meču.

Mogla je Vekić i ovaj meč dobiti u dva seta. Propustila je tri break-prilike na početku drugog seta, pa izgubila servis u četvrtom gemu. U petom je vratila break, pa je držala servis za 3-3, ali je Birnerova ipak osvojila preostala tri gema u drugom setu.

Osječanka je osvojila 85 poena u meču, Čehinja 20 manje. Vekić je imala čak 19 break-lopti, iskoristila ih je pet. Birnerova je obje realizirala u drugom setu, u prvom i trećem nije imala niti jednu. Štoviše, u trećem setu je uhvatila samo četiri poena protiv servisa.

Naša igračica zabila je 9 asova, te osvojila 74% poena nakon pogođenog prvog servisa.

Rumunjka Irina-Camelia Begu, 87. tenisačica na WTA ljestvici, bit će suparnica našoj Donni Vekić u finalu WTA turnira u Taškentu.

U drugom polufinalu je 22-godišnja Rumunjka pobijedila 2. nositeljicu, Poljakinju Urszulu Radwansku, mlađu sestru poznatije Agnieszke, 6-3, 6-3 nakon 78 minuta igre.

U Taškentu se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 220.000 dolara. (TS) 

WTA Taškent, polufinale:

Vekić – Birnerova 6-1, 3-6, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider