Tenis
SPORTOVI
Tenis
U teškim uvjetima za igru

ATP Queen's Club: Čilić u finalu!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić kvalificirao se u finale londonskog ATP turnira u Queen's Clubu, koji je igra na travi kao zagrijavanje za Wimbledon...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je u prvom polufinalu svladao Amerikanca Sama Querreyja, 77. tenisača svijeta, 6-3, 3-6, 6-3 nakon jednog sata i 56 minuta igre.

U teškim uvjetima za igru, po dosta jakom vjetru, naš tenisač pokazao je nešto bolju igru i bolje se adaptirao na vjetar koji je u pojedinim trenucima toliko jako puhao da je bilo nemoguće kontrolirati udarce.

Čilić je u trećem gemu meča spasio nevjerojatnih devet break-lopti Querreyja u gemu koji je trajao gotovo 20 minuta. Pri vodstvu 4-3 je Marin napravio break, a onda je uspješno odservirao za prvi set.

U drugom je Querrey poveo s 2-0, Čilić je vratio break zaostatka i poravnao na 2-2, ali je 24-godišnji Amerikanac novim breakom za 5-3 osigurao servis za set kojeg je uspješno odradio.

U trećem setu je Čilić poveo s 4-1, Querrey je smanjio na 4-3, ali je u osmom gemu opet izgubio servis, a ubrzo nakon toga i meč.

Obojica su zabili po 6 asova, s time da je Čilić nakon prvog servisa osvojio 70% bodova, a Querrey 60%.

Bio je to drugi susret ove dvojice tenisača i druga Čilićeva pobjeda. I prvu je ostvario na travi, prije tri godine u 2. kolu Wimbledona u pet setova.

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između Argentinca Davida Nalbandiana i Bugarina Grigora Dimitrova. Nalbandiana je Čilić pobijedio ranije ove godine u Davis Cup susretu u Buenos Airesu na zemlji, nakon što je prethodna četiri meča od njega izgubio, dok protiv Dimitrova nikada nije igrao.

Čilić je izborio svoj 14 ATP finale u karijeri, a prvi na travi. Dosada je osvojio šest naslova, a zadnji od njih krajem prošle sezone u Sankt Peterburgu. Ove godine je izgubio finale Münchena. (TS)

ATP Queen's Club, polufinale:

Čilić (6) – Querrey 6-3, 3-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider