Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kasnije se iskupio, ali...

Zvijezda Porta osramotila se poput Piksija u finalu Jugo-kupa 1988!

Sjajni kolumbijski nogometaš Jackson Martinez ove je sezone napravio ogroman korak naprijed u dresu Porta. No, i njemu se mogu potkrasti biseri…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan se takav dogodio u subotnjoj utakmici 20. kola portugalskog prvenstva protiv Rio Avea. U 32. je minuti, pri rezultatu 0-0, dosuđen jedanaesterac za Porto. Martinez je, kao prvi strijelac momčadi, stavio loptu na bijelu točku, a onda se odlučio proslaviti ''Panenkom''.

Učinio je to, međutim, toliko traljavo da je lopta u niskom luku pala ravno u ruke gostujućem vrataru. Izraz na licu trenera Vitora Pereire je rekao više od bilo kakvih riječi.

Situacija nas je podsjetila na 1988. i finale Kupa bivše Jugoslavije između Crvene zvezde i Borca iz Banja Luke, kada je vratar Borca Slobodan Karalić osramotio Dragana Piksija Stojkovića, "petu Zvezdinu zvijezdu". Piksi je "povukao panenku", a Karalić je ostao na crti hladan kao led.

Za razliku od Piskija, čija je arogancija stajala Zvezdu osvajanja Kupa, Martinez se ipak za svoju glupost u potpunosti iskupio. Do kraja utakmice je postigao dva pogotka (jedan iz novog penala!) i odveo Porto do pobjede 2-1. Kolumbijac je ove sezone zabio 22 gola i uvjerljivo je prvi strijelac lige. (I.M./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider