Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilbao kiksao

Hrvatski napadač zabio za Inter, no nije se previše veselio

Sjajne vijesti stižu iz Milana, gdje je Marko Livaja zabio svoj prvijenac za Inter u remiju s Rubinom 2:2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter je ugostio Rubin na otvaranju grupne faze Europa lige. Trener Stramaccioni po prvi puta od samog početka dao je šansu Marku Livaji, a naš napadač odužio mu se pogotkom!

>> Dnjipro srušio PSV, u Napulju 'čileansko čudo' napunilo Turinu!

>> Sjajni Maribor razbio slavni PAO, Tottenham oštećen protiv Lazija!

>> Liverpool do pobjede u golijadi, Di Natale rastužio bogati Anži!

Poveo je Rubin golom Ryazantseva, koji je pospremio odbijanac nakon što je Handanovič skinuo penal Natchu. U 39. minuti Cassano je uposlio Cambiassa, a ovaj ubacio na peterac gdje je najviši i najspretniji u skoku bio Livaja, pogodivši lijepo glavom uz pomoć vratnice. Gol Marka Livaje pogledajte OVDJE!

Livaji ovo nije bio samo prvijenac u dresu Intera, nego i premijerni pogodak u seniorskoj konkurenciji. U 61. minuti bivši član Hajduka napustio je teren, a zamijenio ga je Diego Milito. Rezultat je u tom trenutku i dalje bio 1:1. Inače, Livaja je imao sjajne prilike i u 36. minuti glavom, te u 53. minuti poslije lijepog dodavanja Cassana, no u oba navrata bio je neprecizan.

Na kraju je završilo 2:2. Opet su poveli gosti, preko Rondona u 84. minuti, da bi Talijane od poraza zgoditkom u sudačkoj nadoknadi spasio Japanac Nagatomo. Sve golove s utakmice Inter - Rubin pogledajte OVDJE!

"Zadovoljan sam svojim nastupom, no sada se moramo okrenuti našoj sljedećoj utakmici, vrlo važnoj, protiv Siene", kazao je Livaja, pa na pitanje je li uzbuđen zbog gola odgovorio:

"Normalno da jesam. Kažete, skromno sam ga proslavio? Moj je posao zabijati golove, valjda se zato nisam osjećao neobično."

U drugoj utakmici ove skupine Partizan i Dinamov znanac Nefči u Beogradu su remizirali bez golova. Rezultatom 0:0 također je završio sraz Sportinga i Basela u skupini G, u kojoj je Genk pak na svom stadionu nadigrao mađarski Videoton, koji s klupe vodi nekadašnji sjajni portugalski veznjak Paulo Sousa, 3-0.

Skromno i dalje u Europa ligi igra aktualni doprvak, Athletic iz Bilbaa, koji je na San Mamesu tek remizirao s izraelskim Ironi Kiryatom 1-1. Gosti su čak i poveli, da bi za domaće u 40. minuti izjednačio Susaeta.

Lyon je na svom travnjaku uz pogodak i asistenciju Bafetimbija Gomisa nadigrao prašku Spartu 2-1. Dejan Lovren odgledao je utakmicu s klupe, dok je Manuel Pamić odigrao svih 90 minuta za goste. (M.Š. / TS) 

Europa liga, 1. kolo:

Skupina G

Genk – Videoton 3-0 (Vossen 22, Buffel 78, De Ceauler 90)
Sporting – Basel 0-0

Skupina H

Inter – Rubin 2-2 (Livaja 39, Nagatomo 90+2 / Rjazancev 17, Rondon 84)
Partizan – Neftchi 0-0

Skupina I

Athletic B. - Ironi Kiryat Shmona 1-1 (Susaeta 40 / Rochet 14)
Lyon – Sparta P. 2-1 (Gomis 59, Lopez 62 / Krejči 77)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider