Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Bosanski dijamant' u Cityju za više od milijun kuna tjedno!

Trener Manchester Cityja Roberto Mancini potvrdio je dolazak Edina Džeke

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sada više nema nikakvih dvojbi. Napadač Wolfsburga i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko karijeru će nastaviti u redovima engleskog premierligaša Manchester Cityja.

>> Skandal u Man Cityu: Na treningu se potukli Adebayor i Kolo Toure!

Džeko bi ugovor za City trebao potpisati za dva dana, nakon što "Građani" odrade susret protiv Arsenala. Wolfsburgu će pripasti 32 milijuna eura odštete, dok će Džeko potpisati ugovor na pet godina uz tjednu plaću od 117.000 eura. Džekin transfer na Eastlands potvrdio je menadžer Cityja Roberto Mancini.

"Gotovo je. Sve smo dogovorili i Džeko je naš novi napadač. U srijedu nas očekuje važna utakmica protiv Arsenala, a nakon nje ću kazati više o cijelom transferu," kazao je Mancini, te dodao: "Džeko je odličan napadač kojeg je željela čitava Europa."

Reprezentativac BiH je za Wolfsburg u 111 utakmica zabio 66 golova i u posljednje tri sezone je među najboljim strijelcima Bundeslige. Iako mu ugovor ističe 2013. godine čelnici njemačkog kluba nisu mogli odbiti unosnu ponudu Engleza. Trener "vukova" Steve McClaren se protivio prodaji svog ponajboljeg igrača, no priznao je kako bi svaki klub prihvatio takvu ponudu.

"Manchester City je načinio sjajan posao jer je Džeko vrhunski napadač. Međutim, sada će morati raditi još više jer je engleska liga daleko zahtjevnija od Bundeslige," smatra McClaren.

Džekinim dolaskom u svlačionici Citya nastat će velika gužva među napadačima i za očekivati je da netko napusti klub. Mancini će sada na raspolaganju imati sedmoricu napadača - Džeku, Carlosa Teveza, Emmanuela Adebayora, Roque Santa Cruza, Maria Balotellija, Joa i Alexa Nimelyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider