Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoralna ponuda

Totalni rat: Real otima Barci superstara cifrom od koje boli glava!

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez poslao je u Brazil svoje emisare kako bi uvjerili brazilskog superstara Neymara da prijeđe u redove „kraljevskog kluba“...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Perez je za tu operaciju, kako pišu španjolski mediji, osigurao čak 120 milijuna eura.

>> Novi hvalospjevi Modriću, a zbog njega Mourinhu – kritike!

Od toga će 40 milijuna eura morati platiti Barceloni koja je 2011. potpisala tajni predugovor sa Santosom prema kojem je navodno uplatila 10 milijuna eura predujma, ali i dobila jamčevinu da će biti isplaćena s 40 milijuna ako Neymar prijeđe u neki drugi klub. Šezdeset milijuna eura bi trebao dobiti Santos a preostalih dvadeset otići će u ruke igraču.

Godina predsjedničkih izbora u Realu

Godina je predsjedničkih izbora, a Real ove sezone nije uspio osvojiti niti jedan od dva najvažnija trofeja. Neslavno je propala obrana titule španjolskog prvaka, jednako i kampanja za osvajanje jubilarnog desetog naslova prvaka Europe. Kada se prije tri godine vratio na čelo kluba, Perez je obećao navijačima Reala da će do „decime“ doći u sljedeće tri godine.

Mourinho nije uspio u Realu

Obećanje nije uspio ostvariti iako je potrošio stotine milijune eura na dovođenje glamuroznih pojačanja kao što su Cristiano Ronaldo, Kaka i Benzema te najeksponiranijeg trenera današnjice Josea Mourinha, koji je u tri sezone osvojio premalo najvažnijih trofeja, samo jedno prvenstvo, da bi se njegova era mogla nazvati uspješnom.

Perezu se opasno trese stolica i stoga je primoran učiniti nešto specijalno kako bi zadobio novo povjerenje „sociosa“, odnosna članova kluba koji imaju pravo sudjelovati u izborima za novog predsjednika Reala.

Luis Figo prva Perezova zvijezda

Perez je, čini se, odlučio pribjeći svojem starom receptu – kupovini najvećih svjetskih zvijezda i preotimanju Barceloni već zakaparenog igrača. Podsjećamo da je Perez do svojeg prvog mandata na čelu Reala (2000.) došao obećanjem da će iz redova najvećeg konkurenta dovesti u to vrijeme Barcinu najveću zvijezdu Luisa Figa.

Perez daje Neymaru više nego Ronaldu, Figu, Zidaneu i Cristianu

Perez je na temelju tog obećanje dobio izbore potukavši dotadašnjeg predsjednika Lorenza Sanza, pod čijim je vodstvom Real došao do sedme titule prvaka Europe, koju je čekao 32 godine, dvije godine prije izbora. Perez je ispunio obećanje, Figo je osvanuo na Santiago Bernabeu, a novi predsjednik postao je ljubimac navijača.

Osim astronomske plaće, koja će prijeći 12 milijuna eura godišnje, Perez će navodno ponuditi Neymaru i 70 posto prava na „image rights“, prava na prodaju svojeg imena i rekvizita, čime će prekršiti dosadašnju praksu o podjeli prava 50 – 50, kakav su ugovor imale nekoć najveće zvijezde poput Ronalda, Figa, Zidanea i danas Cristiana Ronalda.

Neymar u Santosu zarađuje 20 milijuna eura

No, Barcelona ta prava daje svojim igračima u stopostotnom iznosu, a Neymar zarađuje oko 20 milijuna eura godišnje u Santosu na osnovu istih. Neki su uvjereni kako je to samo Perezov manevarski trik kojim bi natjerao Barcelonu da plati Neymara više no što je planirala, a planirala je izdvojiti ukupno oko 50 milijuna eura.

Ronaldo ostaje u Realu, dolazi Neymar?

Međutim, Perez nije poznat kao „blefer“. Njegovi potezi iz prošlosti pokazuju da kada je „zagrizao“ za nekog igrača, onda ga je i doveo, i to koliko košta da košta. Postavlja se i pitanje što će biti s Cristianom Ronaldom ako Neymar doista dođe u Real? Za sada nema čvrstih znakova kako Real namjerava prodati Ronalda. Prije bi se reklo da Perez namjerava složiti zvjezdani par Ronaldo – Neymar i napasti „decimu“ u sljedećoj sezoni. Naravno, s nekim novim trenerom. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider