Tenis
SPORTOVI
Tenis
mnogi se ne slažu

Bivši tenisač ismijao današnji tenis: ''Dosade mi nakon 10 minuta''

I on je jedan od onih koji smatraju kako se prije 20-ak i više godine igrao zanimljiviji tenis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Starije generacije uvijek gledaju na prošlost kroz romantične naočale. Tako ćete nerijetko čuti kako se prije igrao zanimljiviji nogomet s više vica, kako se današnja NBA liga ne može mjeriti s onom 90-ih ili kako je današnji tenis dosadan.

Na užas nekih mlađih generacija ili onih koji se s takvima mišljenjima nikako ne mogu složiti, bivši francuski tenisač Michael Llodra kritizirao je bivše kolege s ATP turnira. Ne radi se o tenisaču koji je žario i palio 90-ih godina, već odličnom serveru i igraču koji je bio poznat kao jedan od posljednjih teniskih Mohikanaca koji izlaze na mrežu.

''Kad gledam današnji tenis dođe mi da se us***'', izravan je bio Llodra koji je 2011. bio 21. igrač svijeta.

Ovaj 36-godišnjak se umirovio prije tri godine, a bio je poznat kao sjajan igrač parova u kojima je prije osam godina bio treći na rang listi.

''Danas svi igraju na isti način. Cijenim Federera, Murraya i Đokovića jer su čudovišta po izdržljivosti, ali mi dosade nakon 10 minuta.''

Mnogi se s njime jednostavno ne mogu složiti. Drugi bi pak izdvojili Rogera Federera koji igra znatno atraktivnije od ''kontraša'' Murraya i Đokovića.

''Podloge su spore i poeni su dosadni. Želim vidjeti razne stilove igre, kao u vrijeme Samprasa, Agassija, Raftera, Kuertena...'''

Llodra možda nije gledao ovaj Australian Open na kojem je bilo itekako puno izlazaka na mrežu zbog ubrzanja podloge. Nije to što Francuz govori ništa pogrešno. Uvidjeli su to i čelni ljudi svjetskog tenisa koji bi se ove godine trebao doslovno ubrzati.

Usporavanjem podloga u 21. stoljeću tenis je uistinu postao nešto manje predvidljiv, ali definitivno nije dosadan. Ipak, nedostaju nam dani kada trava na Wimbledonu nije nestajala samo oko osnovne linije, već i i ispred mreže.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider