Tenis
SPORTOVI
Tenis
Brzi oproštaj

ATP London: Karlović poražen u tri tie-breaka

Hrvatski tenisač Ivo Karlović zaustavljen je u 2. kolu travnatog ATP turnira u Londonu. Bolji je nakon dva sata i 50 minuta igre sa 6-7(3), 7-6(8), 7-6 (7) bio Tajvanac Yen-Hsun Lu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lošu sezonu hrvatski je Davis Cup reprezentativac nastavio i na travnatim terenima londonskog Queen’s Cluba. Premda je uvjerljivom pobjedom protiv Lleytona Hewitta u 1. kolu naznačio mogući povratak forme barem na travnatoj podlozi, već u drugom nastupu izgubio je od Tajvanca koji zauzima jednu poziciju slabiji plasman na ATP ljestvici (56-57).
Tijekom čitavog susreta nije se dogodio niti jedan break, Karlović je propustio pet, a Lu dvije break-lopte.

U odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvu je meč-loptu kod 7-6 Karlović spasio asom, no kod 8-7 na suparnikov servis bio je nemoćan.

Tajvanca nije poljuljalo niti čak 35 asova hrvatskog tenisača koji je nastavio negativan niz u ovoj godini. Naime, Karlović je od četvrtfinala Zagreb Indoorsa samo u Miamiju i sada u Londonu prošao prvo kolo, a uz to ima šest ispadanja na startu turnira.

Bio je ovo treći ogled Karlovića i Lua i prva pobjeda tenisača s Tajvana. Oba prethodna dvoboja odigrana su na Challengeru u američkom Bighamtonu davne 2002. i 2003. godine.
Dodajmo i da se u 2. kolu od turnira oprostio i četverostruki pobjednik u Queen’su Amerikanac Andy Roddick. Njega je sa 6-4, 4-6, 7-5 savladao 7. nositelj, Francuz Edouard Roger-Vassselin.(TS)

ATP London, 2. kolo:

Čilić (6) - Ebden 6-2, 6-1
Lu - Karlović (16) 6-7(3), 7-6 (8), 7-6 (7).
Roger-Vasselin (7) - Roddick 6-4, 4-6, 7-5
Bolelli (4) - Simon 4-6, 6-3, 7-6(2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider