Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a 40. mu je (tek)...

Neuništivi Omeyer i brutalna francuska obrana: ''Kad smo vidjeli navijače…''

Aktualni svjetski prvaci na uvjerljiv su način otvorili Svjetsko rukometno prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva 2017. svima još jednom pokazala što može najbolja generacija u povijesti ovog sporta. Francuzi su pregazili Brazil s 15 razlike (31:16), a najbolji igrač utakmica po tko zna koji put je bio legendarni Thierry Omeyer.

Dok smo mi svi ostali godinama čekali da napokon ode u mirovinu, danas 40-godišnji Omeyer je dogurao do još jednog Svjetskog prvenstva u svojoj domovini. I dalje izrazito moćna Francuska opet je zaigrala u legendarnoj dvorani Bercy gdje je prije 16 godina jedna druga generacija uzela svoj drugi svjetski naslov. Omeyer je bio član te ekipe kao i ove koja od SP-a u Hrvatskoj 2009. samo jednom nije slavila na ovom natjecanju (Španjolska 2013.).

Omeyer je uništio Brazil s čak 14 obrana od 23 udarca. Izbornik Didier Dinart dao je priliku i Vincentu Gerrardu koji je upisao čak devet obrana. Bio je to savršeni start Francuza.

''Da, ali to je tek jedna utakmica. Ima ih još puno iako je uvijek dobro kada ovako kreneš. Svi su se borili jedni za druge i provodili dogovor. Znamo koja je važnost prve utakmice i nismo mogli doečkati da sve krene'', rekao je nakon prve utakmice SP-a Omeyer.

Atmosfera u Parizu bila je žestoka. Planulo je svih 15.600 ulaznica. Francuski rukometaši u svojoj zemlji uživaju velik ugled. To su i zaslužili jer su praktički privatizirali reprezentativni rukomet. Danska im je u finalu OI-a zadala velik udarac i sada se neki poput Omeyera žele oprostiti novim svjetskim naslovom.

''Prošlo je 16 godina otkad smo baš ovdje u Bercyju osvojili Svjetsko prrvenstvo. Čim smo izašli na teren vidjeli smo atmosferu. Sada idemo u Nantes gdje nas također čeka lijep doček. Kada uđete u dvoranu i to osjetite želite dati maksimum. Tako smo i igrali 60 minuta.''

Omeyerovih 14 obrana oduševilo je francuske medije. L'Equipe piše o čak 16, ali službena statistika kaže dvije manje. No 40-godišnjak otkriva u čemu je ključ

''Odigrali smo sjajnu momčadsku igru u obrani. Ja sam im samo pomogao.''

Ako su tako nastradali Brazilci kako će se tek provesti Japanci u petak. Prvi pravi test imat će u nedjelju kada će s druge strane biti Norveška.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider