Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u polufinalu na Vardar

PPD Zagreb porazom zatvorio regularni dio SEHA lige

Rukometaši PPD Zagreba domaćim su porazom zaključili regularni dio natjecanja u SEHA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj, 90. utakmici ligaškog dijela šeste sezone SEHA lige rukometaši PPD Zagreba su u Varaždinu izgubili od Meškova 25-31 (14-17) i na završni turnir odlaze kao četvrtoplasirani.

Hrvatski prvak je i prije ove utakmice osigurao plasman na 'Final Four', samo je bilo pitanje s koje će pozicije u polufinale. Treće ili četvrte. S druge strane gostima je trebao barem bod kako bi se plasirali na završni turnir i time izbacili slovensko Celje Pivovarnu Laško.

Na koncu su Bjelorusi slavili 31-25 osvojivši treće mjesto, dok je Zagreb četvrti, a Slovenci su ispali.

Hrvatski prvak je tako u tjedan dana 'izbacio' Celje PL iz dva natjecanja. Prošlog četvrtka Zagrebaši su slavili nad Celjem 23-21 i potom se plasirali u osminu finala Lige prvaka, a sada su neizravno porazom od Meškova izbacili Slovence i sa završnog turnira SEHA lige.

Vardar je osigurao broj 1, a Veszprem u doigravanje ide s druge pozicije.

Završni turnir igrat će se od 7. do 9. travnja po svemu sudeći u Brestu, a polufinalni parovi su Vardar - PPD Zagreb, te Veszprem - Meškov.

Zagreb je tek prvih 20 minuta držao rezultatski priključak motiviranim gostima. No, u zadnjih 10 minuta prvog poluvremena Meškov je stigao do dva gola viška (14-12, 15-13), a potom i do tri gola prednosti (17-14) s koliko su otišli na odmor.

Meškov je drugo poluvrijeme otvorio serijom 2-0 za velikih pet golova prednosti (19-14) nakon čeka više nije bilo povratka.

Bio je to četvrti ovosezonski susret s Zagreba i Meškovo pri čemu drugi poraz hrvatskog prvaka uz dva neodlučena ishoda.

Goste su do pobjede predvodili Rastko Stojanović, Dainis Kristopans, Artsiom Kulak i Dzianis Rutenka sa po četiri gola, dok je naš Ljubo Vukić zabio dva gola. Među strijelce se upisao i Ivan Pešić koji je sakupio 10 obrana. Kod Zagreba najefikasniji su bili David Miklavčič sa šest, Zlatko Horvat sa četiri, te Stipe Mandalinić i Dobrivoje Marković sa po tri gola.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider