Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bilo bi to čudo

Devilsi smanjili na 3:2: Hoće li uspjeti u preokretu?

Hokejaši New Jersey Devilsa pobijedili su kao domaćini LA Kingse s 2-1 u petoj finalnoj utakmici doigravanja NHL lige, te smanjili vodstvo kalifornijske momčadi u pobjedama na 3-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 10 uzastopnih pobjeda u gostima u ovom doigravanju, Kingsi su pretrpjeli prvi poraz. Devilsi su pred 17.625 gledatelja ostvarili drugu uzastopnu pobjedu u seriji i produljili borbu za Stanley Cup barem za još jednu utakmicu, koja je na rasporedu u ponedjeljak u Staples Centeru u Los Angelesu. Kingsi kod kuće imaju omjer 5-3 u doigravanju. U slučaju pobjede dokopat će se prvog Stanley Cupa u povijesti.

Goleme zasluge za uspjeh Devilsa ima njihov 40-godišnji vratar Martin Brodeur, koji je zaustavio 25 udaraca prema njegovom golu. U nekoliko navrata je majstorskim intervencijama spašavao svoju momčad i održao nade za osvajanje trofeja. Bila je to njegova 17. pobjeda u finalnim utakmicama Stanley Cupa.

''Još smo živi i imamo šansu. Nije nikakav problem pripremiti se za ovakve utakmice. Dobili smo dvije zaredom, trebalo je uložiti puno napora i truda za to, ali isplatilo se. Dali smo sve od sebe, činit ćemo to i dalje i vidjet ćemo kamo će nas to dovesti'', rekao je Brodeur, koji je sudjelovao u sva tri osvojena Stanley Cupa New Jerseyja u povijesti, 1995., 2000. i 2003. godine.

Njegov kolega iz LA Kingsa Jonathan Quick, koji je upisao 17 obrana, snosio je krivicu za prvi gol Devilsa na utakmici, kojeg je s igračem više postigao Zach Parise u 13. minuti. Quick je neometan napucao pločicu u ogradu iza svog gola. Pločicu je prihvatio spretni Parise i ugurao je iz blizine u mrežu, za svoj osmi gol u doigravanju. Bio je to prvi gol New Jerseyja s igračem više u finalnoj seriji, nakon 15 neuspješnih pokušaja.

Justin Williams izjednačio je za Kingse u 24. minuti, da bi sredinom drugog perioda branič Bryce Salvador zabio za konačnih 2-1. Pločica se nakon njegovog udarca, dosta iskosa s lijeve strane, odbila od braniča Kingsa Slave Vojnova i završila u mreži.(TS)

Stanley Cup, peta utakmica:

New Jersey – Los Angeles 2-1
(Los Angeles vodi s 3-2 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider