Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bolji i od novozelanđanina

Braća Sinković u finalu regate Svjetskog kupa s najboljim vremenom!

Valent i Martin Sinković prepuni samopouzdanja ulaze u finale regate u Luzernu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martin i Valent Sinković nastavljaju s odličnim utrkama u dvojcu bez kormilara na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Luzernu. Oni su pobijedili u svojoj polufinalnoj utrci u subotu, a ostvarili su bolji rezultat i od pobjednika druge polufinalne utrke.

Olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, koji u Luzernu prvi puta nastupaju u dvojcu bez na nekoj od regata Svjetskog kupa, vodili su od početka utrke, te do 1500. metra stalno povećavali prednost u odnosu na konkurenciju. 500 metara prije cilja imali su četiri sekunde "viška" pa su u završnici mogli i uštedjeti energiju za nedjeljni finale. Na cilj su stigli s vremenom 6:31.00 minuta, 2.90 sekundi ispred drugih Francuza, odnosno 3.90 sekundi ispred trećih Rumunja.

U drugoj polufinalnoj utrci najbolji su bili Novozelanđani sa 6:33.07, a finale su još izborili Nizozemci (6:36.93) i Španjolci (6:38.92).

Finale dvojaca na programu je u nedjelju od 10.33 sati.

Osim braće Sinković, na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa nastupit će i olimpijski doprvak u samcu Damir Martin koji će svoju polufinalnu utrku imati od 14.54 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider