Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
luka kao ronaldo

Njegov je dolazak sve promijenio: Novi plan za Modrića, Kovačić odlazi?

Dolazak Danija Ceballosa iz Betisa promijenit će neke stvari u momčadi Zinedinea Zidanea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trebao je potpisati za Real i ostati na posudbi u Betisu još jednu sezonu, no uplela se Barcelona i španjolski prvak morao je reagirati žustrije. Tako je Dani Ceballos odmah upao u momčad Zinedinea Zidanea koji ga je poveo na pripreme u SAD.

Ovaj sjajni Španjolac nedavno je proglašen najboljim igračem Eura do 21 godine, a Real po običaju kupuje najbolje. Na ovom, uskoro 21-godišnjaku, leži budućnost veznog reda Furije, ali i Reala. Barem tako iz dana u dan pišu španjolski mediji.

Madridski sportski dnevnik AS piše kako će njegov dolazak promijeniti neke stvari u bliskoj budućnosti Reala. Odmah bi trebao ući u sad već poznatu Zizouvu rotaciju, zbog čega će u ovoj sezoni Luka Modrić imati tretman kakvog je u najboljoj sezoni u ovom stoljeću imao Cristiano Ronaldo.

Modrić kao Ronaldo

To znači kako će Luka ove sezone odigrati manje utakmice. Uskoro će navršiti 32 godine i Zidane će mu birati nastupe. S Ronaldom je napravio pun pogodak jer je Portugalac eksplodirao na kraju sezone umjesto da se ugasi kada je ključno, što mu se događalo ranije.

U Madridu strahuju od Modrićevih ozljeda kojima je bio sklon posljednjih sezona. Zato će ga često mijenjati Ceballos, njegova savršena prirodna zamjena, piše AS i otkriva kako Zidane ipak želi Luku spremnog za spektakularni Superkup protiv Manchester Uniteda 8. kolovoza u Skoplju.

No sve ovo ujedno je i loša vijest za drugog Hrvata u Realu. Mateo Kovačić zaljubljen je u kraljevski klub. Kako i ne bi bio kad je u dvije sezone osvojio dvije Lige prvaka. U prvoj sezoni igrao je malo, ali u prošloj je sezoni aktivno sudjelovao u osvajanju španjolskog i europskog naslova.

AS tvrdi kako će od sedmorice veznih igrača (Modrić, Kroos, Casemiro, Isco, Marcos Llorente, Dani Ceballos, Mateo Kovačić) upravo hrvatski veznjak izvisiti. Llorente i Ceballos, mladi španjolski reprezentativci, zamjene su za Casemira i Luku, a tu je još Isco.

No pisalo se puno puta da će Kova otići pa se izborio za svoje mjesto pod vodstvom Zidanea. Sada se spominje ponuda Tottenhama od 25 milijuna eura, što je sramotno malo za igrača Reala kada znamo koliko danas Englezi plaćaju nogometaše.

Talijanski klubovi sigurno su zainteresirani i vidjet ćemo do kraja kolovoza hoće li Zidane reći Kovačiću da za njega neće biti previše mjesta ili će se Mateo još jednom svojim radom i zalaganjem izboriti za bijeli dres.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider