Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strašno pojačanje

Nije sve u novcu: Veliki talent odbio velikane i izabrao Monaco!

Monaco je svojoj talentiranoj momčadi pridružio još jednog dragulja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monaco je jedna od najljepših nogometnih priča ove sezone – mlada momčad osvojila je Europu atraktivnim nogometom kojim su došli do polufinala Lige prvaka i rušenja PSG-a za prvi naslov nakon 17 godina.

Očekivano je da će mnogi velikani pokušati ''očerupati'' Monaco, a i oni sami su priznali da ne mogu natjerati igrače da ostanu u Kneževini. Međutim, eventualni odlasci nositelja igre ne znače da će momčad biti lošija u sljedećoj sezoni.

Monaco se ove sezone etabilirao kao idealna sredina za razvoj mladih igrača, zbog čega su mnogi mladi talenti spremni odbiti europske velikane i obući crveno-bijeli dres. Jedan od njih je Youri Tielemans, veliki belgijski talent koji je mogao birati klub, a izabrao je Monaco.

Transfer 20-godišnjeg veznjaka vrijedan je 25 milijuna eura i najveći je u povijesti Anderlechta. Kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje glasio je Manchester United, ali Tielemans nije htio ići u klub u kojem će ''biti još samo jedan broj na popisu.''

Talentiranoj momčadi pridružio se još jedan dragulj

Prema izjavama iz belgijskog kluba Tielemans je izabrao Monaco jer želi karijeru nastaviti u klubu u kojem će se treneri maksimalno posvetiti njegovom razvoju. Nije to prvi takav slučaj – Djibril Sidibe je uoči sezone zbog Monaca odbio Arsenal, a koliko je dobra atmosfera u Kneževini potvrđuju riječi Kyliana Mbappea.

Najtraženijem svjetskom tinejdžeru ne žuri se iz Monaca, a već je odbio ponude Liverpoola i Reala koji je nudio iznos koji bi srušio Pogbin rekord. Talentiranoj momčadi pridružit će se još jedan dragulj, a ako većina odluči slijediti Mbappeov primjer, Monaco bi i sljedeće sezone mogao napasti naslov prvaka.

Iako mu je tek 20 godina, Tielemans je već vrlo iskusan igrač. Debitirao je još 2013. godine sa svega 16 godina, a ovo je sezone upisao čak 18 golova i 15 asistencija u vrlo uspješnoj sezoni Anderlechta. Belgijski klub osvojio je naslov nakon tri godine, a u Europa ligi došli su do četvrtfinala i ispali od Manchester Uniteda nakon produžetka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider