Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pucaju odnosi

Barcelona opet bijesna zbog suđenja, Pique po tribini tražio predsjednika lige

Nakon remija Villarreala i Barcelone u Kataloniji ljutiti na suca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kuha u Barceloni nakon novog gubitka bodova. Villarreal je bio na korak do pobjede u nedjelju navečer, no opet se ukazao Leo Messi i prelijepim slobodnjakom spasio makar bod svojem klubu.

Kaska ipak Barca za rivalom iz Madrida koji bi ove sezone napokon mogao osvojiti španjolsko prvenstvo nakon pet godina suše. Real ima pet bodova prednosti i utakmicu manje, a na ljestvici je ispred Katalonaca čak i Sevilla.

No u Barceloni su bijesni. U tamošnjim medijima više se ne priča o Ivanu Rakitiću i njegovoj čudnoj situaciji, glavna tema su suci.

Barca nije pobijedila drugu utakmicu u nizu, a oni tvrde kako su razlog – suci. Nakon poraza u Kupu kralja od Athletic Bilbaa Gerrard Pique je raspalio po sucima koji su iziritirali i mirnog čovjeka Andresa Iniestu.

Dok se njima dogodio ''sudački masakr'' u Bilbau, kako su pisali katalonski mediji, Realu suci sude penale čak i onakve kao onaj bizarni na Luki Modriću.

Sudac oštetio i jedne i druge

U Villarrealu je opet bilo povika na suca koji je uistinu bio loš. Žale se Katalonci da im nisu svirana dva čista penala, jer je Bruno Soriano dva puta igrao rukom. I u pravu su, naročito u situaciji kada je igrač Žute Podmornice zaustavio udarac Messija ispruživši ruku na podu kako bi blokirao šut.

No sudac Iglesias nije dosudio ni čisti penal za domaćina kada je Javier Mascherano igrao rukom, pa možemo reći kako je oštetio obje ekipe.

Piqueova poruka omraženom predsjedniku lige

Kada je išao prema svlačionici Gerard Pique je nekoga tražio pogledom po tribini. Kada ga je ugledao pokazao je prstom prema loži i vikao: ''Jesi vidio? Ti, ti jesi vidio?''

Kada su ga pitali kome je to govorio rekao je da ta osoba zna kome je to išlo. Ispostavilo se da se radilo o Javieru Tebasu, predsjedniku LFP-a (Liga de Fútbol Profesional) odnosno LaLige koji je godinama u zategnutim odnosima s Barcelonom. Katalonski div i Tebas se ne podnose, a sve je kulminiralo kada je ismijao situaciju u kojoj su igrače Barcelone gađali bocama na Mestalli.

Na pitanje za koga će navijati u El Clasicu rekao je da ne želi reći ''jer svi ionako znaju za koga će on biti u toj utakmici''.

Tebas je poznat kao veliki navijač Real Madrida, a kada je 2013. izabran za čelnog čovjeka La Lige legendarni Javier Clemente usporedio ga je s nacistima zbog njegovog članstva u radikalno desnoj frankističkoj stranci u osamdesetima.

Bit će još bure ove sezone. Barcelona nakon osam godina velike dominacije u Španjolskoj lagano gubi vodeću ulogu u tamošnjem nogometu. U tijeku je i pokušaj Katalonije da se osamostali, a podsjetimo da je baš Tebas poručio da će Barcelona i svi katalonski klubovi biti izbačeni iz lige ako se to dogodi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider