Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverzna pobjeda Reala

Bijesna Katalonija u nevjerici: "Ovako pobjeđuje Madrid"

Katalonija je na nogama zbog suđenja u ključnoj utakmici sezone između Reala i Celte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ovako pobjeđuje Madrid'', popularni je navijački slogan u Španjolskoj koji protivnički navijači posvete Realu kada pobjeđuje pod sumnjivim okolnostima. On nije izostao ni na Balaidosu, stadionu Celte na kojem je Real pobjedom stigao na korak do naslova, ali uz nekoliko kontroverznih odluka koje su izazvale pravu buru u Kataloniji.

Popularni slogan naslov je i komentara utakmice na Mundo Deportivu, katalonskom listu koji zajedno sa Sportom žestoko kritizira skandalozno suđenje koje je olakšalo Realu ključnu pobjedu u sezoni. Pobjeda od 4:1 izgleda uvjerljivo, ali utakmica je mogla biti puno kompliciranija. Katalonski mediji popisali su sve greške suca Juana Martineza Munuere, a posebno se ističe ona iz 62. minute kada je isključen ponajbolji igrač Celte Iago Aspas.

On je pri vodstvu Reala od 2:0 nakon kontakta s Ramosom u kaznenom prostoru završio na travi, a sudac je Aspasu vrlo strogo pokazao drugi žuti karton zbog simuliranja. Čak i sudački analitičar Realu bliske Marce slaže se da je sudac pogriješio; Celta je trebala dobiti jedanaesterac, a Aspas je trebao ostati u igri.

Ovaj dvostruki udarac nokautirao je Celtu koja s desetoricom nije imala šanse protiv Reala, iako je John Guidetti u 69. smanjio na 2:1. Dodatni bijes u Kataloniji izazvala je činjenica da je Aspas prvi karton zaradio nakon prosvjeda, i to nakon što je tražio jedanaesterac zbog igranja rukom Raphaela Varanea.

Španjolski slučaj Soudani prethodio utakmici

Katalonci su bijesni i zbog Casemira, Realovog ''mesara'' iz sredine terena koji je, po njima, mogao biti isključen. Brazilac je imao žuti karton od 29. minute, a u 65. je grubo zaustavio jedan napad Celte. Sudac mu nije pokazao karton koji bi izjednačio brojno stanje, ali ga je pokazao Guidettiju zbog prigovora.

Shvatio je i Zinedine Zidane da bi Casemiro lako mogao biti isključen, pa je već u 71. minuti umjesto njega ušao Kovačić. Burna je bila utakmica u Vigu; Ramos je imao nekoliko sukoba s protivničkim igračima, a Celtu je zadnjih 20-ak minuta vodio pomoćnik pomoćnika nakon što je sudac trenera i njegovog zamjenika potjerao na tribinu.

Utakmica je imala i svoju skandaloznu uvertiru kada je u španjolskom slučaju Soudani Nacho pomilovan samo nekoliko sati prije utakmice. On na kraju nije ni ulazio u igru, možda upravo zbog bure koja se stvorila, ali sudac Martinez se pobrinuo da utakmica ne završi bez skandala.

Real će vjerojatno osvojiti prvi naslov prvaka nakon 2012.; imaju tri boda prednosti nada Barcelonom i u zadnjem kolu dovoljan im je remi protiv Malage. Barcelona je velike nade polagala u neugodnu i hrabru Celtu od koje su i sami izgubili, a sada se nadaju da Malaga može biti ta koja će šokirati Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider