Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krši "pravilo"

Perezov ruski rulet: Dovodi senzaciju Serie A za 100 milijuna eura?

Milostivi CAS omogućio je predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu da raširi krila na nogometnom tržištu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio kaznu Real Madridu prema kojoj nije smio dovoditi igrače s dva na jedan prijelazni rok, predsjednik Kraljeva Florentino Perez krenuo je u akciju za ljetni šoping. Talijanska Gazzetta dello Sport prenosi da je za idući tjedan dogovoren sastanak Pereza i predsjednika Torina Urbana Caira.

Sljedećeg se tjedna vraća Liga prvaka i to utakmicama osmine finala. Napoli gostuje u Madridu, a tu će prigodu velikog događaja iskoristiti predsjednik Reala koji će ugostiti glavnog čovjeka velikog iznenađenja talijanskog prvenstva. Tema razgovora bit će Andrea Belotti, napadač Torina koji je ove sezone zabio 15 golova u Serie A i stoji uz bok najefikasnijim strijelacima u najjačim ligama Europe.

Mladi 23-godišnji napadač Torina velika je želja brojnih klubova Europe zbog svoje prodornosti, brzine, snage i ubojitosti pred suparničkim golom. Arsenal je navodno spremio 55 milijuna eura za njega, no čini se da je Perez u misiji da pokvari taj posao Topnicima i ne brine ga što je Belotti produljio ugovor s Torinom te da po novome ima otkupnu klauzulu od 100 milijuna eura.

I dok cijena nije problem za Kraljevski klub, veliko je pitanje koliko je taj transfer realan. Naime, već i ptice na granama znaju da Perez kupuje isključivo velika imena i rijetko kada radi iznimku. Posljednja iznimka bio je naš Mateo Kovačić, no on je stigao na preporuku Luke Modrića tako da možemo reći da se to ne računa.

Međutim, argument za da na Bernabeu stiže napadač idućeg ljeta sigurno je činjenica da Perez već jako dugo nije doveo pravog golgetera, ali isto tako činjenica da mu je napad sve stariji i sporiji. Cristiano Ronaldo napunio je 32 godine, a Karim Benzema 30.

Kupovina Belottija za veliku svotu novaca mogao bi biti veliki rizik. Podsjetimo samo na Ciru Immobilea koji je Torino napustio kao strijelac 22 pogotka u 33 nastupa, a onda je u 24 nastupa za Borussiju Dortmund zabio samo tri... Nakon toga je posuđen pa prodan Sevilli, pa kratko vraćen na posudbu u Torino i na kraju prodan u Lazio gdje sada opet zabija.

Lako moguće da se Belotti neće snaći u redovima tako velikog kluba, ali i nove, sasvim drugačije lige od Serie A - Primere. Na primjeru Matea Kovačića možemo vidjeti koliko je potrebno igraču da se privikne na Primeri nakon što je stigao iz Serie A. Kova je na ljeto 2015. stigao u Real, no tek se nakon više od godine dana uspio priviknuti na španjolski stil nogometa, a samim time i izboriti za mjesto u momčadi.

Riječ je o zanimljivom igraču koji može igrati u većini velikih klubova Europe. Ove je sezone tresao mrežu svim vodećim momčadima Serie A (Romi, Juventusu, Interu, Napoliju i Milanu dvaput), no pitanje je da li je Real Madrid ipak malo preveliki zalogaj?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider