Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Past će rekordi

Povijesni prijelazni rok za Hrvate: "Perišić među 5 najboljih krila na svijetu"

Ovo ljeto, prema mnogim bi pokazateljima, moglo biti povijesno za hrvatske nogometaše. Što po broju Vatrenih kojima se smiješne novi veliki transferi, što po jednom transferu koji bi trebao porušiti sve dosadašnje hrvatske rekorde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatreni su ovoga ljeta "vruća roba" i pred nama je možda i povijesni prijelazni rok. "Tu ćemo imat 4,5 već etabliranih hrvatskih igrača koji će napraviti značajne transfere", kaže Marko Naletilić, poznati hrvatski menadžer.

I doista. Najavljuje se da će čak petorica iz udarne postave Hrvatske preseliti na nove, još zvjezdanije adrese. Prvenstveno se to odnosi na Ivana Perišića koji bi trebao postati prvi Hrvat u Manchester Unitedu, iako su opasno zagrizli i PSG i Chelsea.

Tu je i Nikola Kalinić kojeg žele Milan i Napoli, dok je realan i Brozovićev rastanak s Interom, te odlazak u Everton. I Badelj će napustiti Fiorentinu, dok je transfer Vide u Bešiktaš gotovo pa već dogovorena stvar. Procjena je da bi se na kraju moglo zavriti između 100 i 130 milijuna eura.

"Ovaj prijelazni rok će biti rekordan u smislu jednog individualnog transfera koji bi mogao biti Ivan Perišić, a kada pričamo o kvantiteti, imamo jako puno fenomenalnih igrača koji će izaći na tržište. U tom smislu bi mogao biti do sad možda i nezabilježen, ali vidjet ćemo, pokazat će vrijeme", kaže Naletilić.

Do sada je rekord, po pitanju najvećih transfera hrvatskih igrača, držao Mateo Kovačić. Real ga je platio 35 milijuna eura, no Perišić bi tu brojku trebao premašiti. I to poprilično.

Priča se o svotama od 50, čak 60 milijuna eura. Je li to doista tako?
"Doista je tako. On je naš, pa to se tako izvana ne čini, ali on je realno među 5 najboljih krila na svijetu. I to je činjenica", odgovara Naletilić.

Ali nije tu kraj. Nove transfere trebali bi odraditi Duje Čop i Ivan Santini, a pitanje je i što će biti s našim sjajnim veznjakom u Milanu? Sami ste agent Marija Pašalića. Kakva je situacija, možete li nam otkriti ostaje li u Milanu ili ide negdje dalje?

"Ne mogu još definirano još ništa reći. Pregovaram i s Milanom u vezi ostanka i pregovaram s dosta bundesligaša. On ima jako velik interes u Europi, on je '95 godište, a iza sebe već ima značajnu biografiju. I bit će jedan od značajnijih veznih igrača u Europi, sigurno", zaključuje Naletilić.

Od HNL reprezentativaca, tu glavnu riječ vodi Rijeka od koje se samo očekuje potvrda transfera Andrijaševića i Bradarića u Standard odnosno Bolognu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider